ULTIMA ORA! Mircea Sandu, urmarit PENAL pentru mita si spalare de bani! Fostul sef al FRF ar fi primit 724.000 de leide la o casa de avocatura

Fostul presedinte FRF are noi probleme cu legea!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Iunie 2017, 11:30
Data actualizarii: Marti 20 Iunie 2017, 21:31

UPDATE: Mircea Sandu este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si spalare a banilor, dupa ce, in perioada in care era presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, a primit, prin intermediul sotiei sale, vizata si ea in acest dosar, 724.000 de lei mita de la reprezentantii unei societati de avocatura, pentru ca FRF sa incheie cu firma respectiva doua contracte de asistenta juridica, anunta DNA.

 Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus continuarea urmaririi penale fata de Mircea Sandu, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, pentru luare de mita si spalare a banilor, dar si fata de Elisabeta Sandu, sotia acestuia, pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor.

Procurorii arata ca, in 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, cu intentie, a primit, prin intermediul sotiei sale, Elisabeta Sandu, mita suma de 724.000 lei de la reprezentantii unei societati de avocatura.

”Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009”, precizeaza DNA.

Conform sursei citate, in perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevarata natura a provenientei banilor primiti, fiind pusi in contul sotiei sale, el creand ”aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale”.

Celor doi li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.


Mircea Sandu a iesit de la Directia Nationala Anticoruptie dupa mai putin de o ora de audieri, avocatul acestuia spunand ca fostul presedinte al Federatiei Române de Fotbal (FRF) are calitatea de suspect intr-un dosar de luare de mita si spalare de bani.

"Este un dosar nou, de luare de mita si spalare de bani. in acest moment are calitatea de suspect", a spus avocatul lui Mircea Sandu, care nu a dorit sa dea detalii despre acest dosar, spunând ca anuntul va fi facut de DNA.

Nivci Mircea Sandu nu a vrut sa comenteze, spunand ca nu stie despre ce este vorba.

Mircea Sandu a ajuns la DNA in jurul orei 10.30, el fiind insotit de avocat.

Fostul presedinte al Federatiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost achitat, saptamâna trecuta, alaturi de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu.

Decizia este definitiva.

In 13 iunie 2016, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir fusesera condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala.

In acest dosar, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.

Modifică setările cookies