valeriu iftime Fotbal intern

EXCLUSIV Suspendarea lui Iftime e doar o întâmplare? Patronul de la Botoșani a povestit faza care a dus la sancționarea sa

FC Botoșani a primit o lovitură importantă.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 30 Iulie 2022, 11:00
Data actualizarii: Sambata 30 Iulie 2022, 10:54

Valeriu Iftime, patronul echipei, a fost suspendat pentru șase luni, din cauza unor declarații împotriva lui Horațiu Feșnic, arbitru pe care l-a acuzat de mai multe ori de lipsă de pregătire. În urma unui raport al CCA, patronul echipei moldave a fost suspendat.

Iftime a explicat faza care a dus la suspendarea lui, în direct pe PRO ARENA

Cu doar câteva ore înaintea primirii suspendării, într-o intervenție la Ora Exactă în Sport, în direct pe PRO Arena, Valeriu Iftime a explicat ce s-a întâmplat între el și arbitrul Horațiu Feșnic, declarând că a încercat să își ceară scuze, dar nu a fost băgat în seamă.

Ne-a arbitrat Feșnic, poate am spus niște vorbe de ocară la un meci, cel de la Craiova mi se pare. Văzându-l acolo, m-am dus la gard să-l salut și să-mi cer scuze. Pur și simplu, și n-a vorbit cu mine! M-am uitat la el și m-am gândit: 'Domnu' Vassaras, pune, domne, copiii ăștia să aibă educație, domne!' Nu trebuie să-mi dea nimic mie, să-mi dea 'bună ziua'. Eu vreau să-mi cer scuze pentru vorbele spuse atunci, pentru mine era de bun simț să-i spun 'Bună ziua, domnu' Horațiu, chiar îmi pare rău că am vorbit, eram la furie!”, a spus Iftime.

Iftime, OUT timp de șase luni
 

Patronul celor de la FC Botoșani a primit o sancțiune dură, în urma unei sesizări făcute de Comisia Centrală a Arbitrilor. 

Omul cu banii de la gruparea moldoveană va trebui să primească și o amendă usturătoare, potrivit site-ului oficial al FRF, în valoare de 20.000 de lei! Suspendarea vine ca urmare a unor declarații date de patronul lui FC Botoșani, potrivit comunicatului emis.

În temeiul art. 52.2.b şi 4 din RD al FRF, sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 6 (şase) luni şi penalitate de 20.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.

Modifică setările cookies