valeriu iftime Fotbal intern Valeriu Iftime face haz de necaz, după egalul cu Clinceni: ”A ascultat de țărăntocul ăla de la Cluj”

EXCLUSIV Suspendarea lui Iftime e doar o întâmplare? Patronul de la Botoșani a povestit faza care a dus la sancționarea sa

FC Botoșani a primit o lovitură importantă.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 30 Iulie 2022, 11:00
Data actualizarii: Sambata 30 Iulie 2022, 10:54

Valeriu Iftime, patronul echipei, a fost suspendat pentru șase luni, din cauza unor declarații împotriva lui Horațiu Feșnic, arbitru pe care l-a acuzat de mai multe ori de lipsă de pregătire. În urma unui raport al CCA, patronul echipei moldave a fost suspendat.

Iftime a explicat faza care a dus la suspendarea lui, în direct pe PRO ARENA

Cu doar câteva ore înaintea primirii suspendării, într-o intervenție la Ora Exactă în Sport, în direct pe PRO Arena, Valeriu Iftime a explicat ce s-a întâmplat între el și arbitrul Horațiu Feșnic, declarând că a încercat să își ceară scuze, dar nu a fost băgat în seamă.

Ne-a arbitrat Feșnic, poate am spus niște vorbe de ocară la un meci, cel de la Craiova mi se pare. Văzându-l acolo, m-am dus la gard să-l salut și să-mi cer scuze. Pur și simplu, și n-a vorbit cu mine! M-am uitat la el și m-am gândit: 'Domnu' Vassaras, pune, domne, copiii ăștia să aibă educație, domne!' Nu trebuie să-mi dea nimic mie, să-mi dea 'bună ziua'. Eu vreau să-mi cer scuze pentru vorbele spuse atunci, pentru mine era de bun simț să-i spun 'Bună ziua, domnu' Horațiu, chiar îmi pare rău că am vorbit, eram la furie!”, a spus Iftime.

Iftime, OUT timp de șase luni
 

Patronul celor de la FC Botoșani a primit o sancțiune dură, în urma unei sesizări făcute de Comisia Centrală a Arbitrilor. 

Omul cu banii de la gruparea moldoveană va trebui să primească și o amendă usturătoare, potrivit site-ului oficial al FRF, în valoare de 20.000 de lei! Suspendarea vine ca urmare a unor declarații date de patronul lui FC Botoșani, potrivit comunicatului emis.

În temeiul art. 52.2.b şi 4 din RD al FRF, sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 6 (şase) luni şi penalitate de 20.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!