EXCLUSIV Surpriza pe care a avut-o Ionel Ganea în Croația. "Legendă în Bundesliga, un prieten drag. E neschimbat"

Ionel Ganea Bundesliga VfB Stuttgart Zvonimir Soldo Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 16:19
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 16:36

Ionel Ganea (48 de ani) și-a întâlnit după mulți un prieten alături de care a evoluat patru ani pentru VfB Stutgart. 

Croatul Zvonimir Soldo, jucător important pentru Vfb Stuttgart, a antrenat-o ultima dată pe Tractor, iar în cariera sa de tehncian le-a mai pregătit pe Dinamo Zagreb, FC Koln și Admira Wacker.  Aflat în vacanță la Split, Ionel Ganea și-a dorit să-și întâlnească vechiul prieten și a reușit. 

"Zvonimir mi-e un prieten drag, cu care am jucat mulți ani. Am împărțit și victorii, dar și înfrângeri. E o legendă pentru Stuttgart, un jucător care era adulat de fani, respectat și pe teren, și în afara terenului. E o legendă în Bundesliga, un fotbalist care-și dădea sufletul pe teren. Era și cerebral, dar și un sportiv care punea osul în orice fază. M-am bucurat mult să-l reîntâlnesc. El ar putea juca și acum, e la fel de fit", spunea Ganea, pentru Sport.ro. 

Născut în Zagreb, Soldo (54 de ani / 1,89 m) a fost rezervă în meciul României cu Croația (0-1), contând pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale din 1998. 

Între 1999 și 2003, în cele patru sezoane cât a îmbrăcat tricoul lui Stuttgart, fostul atacant al naționalei României a adunat 107 partide și a marcat 34 de goluri. Ganea a deținut mulți ani recordul pentru cel mai bun marcator din Bundesliga din postura de rezervă.

Soldo e legendă a celor de la Stuttgart. Timp de 10 ani a evoluat aproape meci de meci, adunând peste 300 de partide în Bundesliga și 47 de partide în cupele europene.

Zvonimir Soldo a jucat 61 de partide în naționala Croației și a marcat trei goluri. De-a lungul carierei, în afară de VfB Stuttgart, a mai evoluat la Dinamo Zagreb, NK Zadar, Inter Zapresic și Croatia Zagreb. 

  • 2006 e anul în care s-a retras din fotbal Soldo, fost căpitan la VfB Stuttgart
  • 19 goluri în 45 de selecții a înscris Ganea pentru reprezentativa României

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!