Se întâmplă în România! Scor modificat din 4-2 în 40-2 pentru ca echipa să prindă play-off-ul pe site-ul AJF

liga 4 AJF salaj Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Mai 2022, 22:15
Data actualizarii: Luni 23 Mai 2022, 22:23

AJF Sălaj a apelat la un artificiu inedit pentru a schimba ordinea din clasamentul ligii a patra, de pe site-ul oficial al forului.

Primele patru clasate din Liga 4 Sălaj obțin calificarea în play-off, iar la finalul sezonului regulat formațiile AS Juniorii Ip și Rapid Zimbor se aflau la egalitate, cu câte 28 de puncte, pe locul 4, respectiv 5.

Scor modificat din 4-2 în 40-2 pentru ca echipa să prindă play-off-ul pe site-ul AJF

AS Juniorii Ip este echipa care a încheiat pe locul 4 și a obținut calificarea în play-off, având în vedere că stă mai bine la rezultatele directe cu Rapid (3-1 și 2-2), însă AJF Sălaj o trecea tot pe formația din Zimbor pe poziția a patra, cel mai probabil acesta fiind criteriul principal de departajare luat în calcul pe site-ul oficial, scrie Sportul Sălăjean.

Pentru ca AS Juniorii Ip să apară și pe site-ul oficial pe locul al patrulea, așa cum era normal, AJF Salău a apelat la o variantă bizară. A modificat rezultatul meciului AS Juniorii Ip - Ardealul Crișeni, disputat pe 26 septembrie 2021, din 4-2, cât s-a terminat pe teren, în 40-2! Astfel, formația din Ip a obținut artificial un golaveraj superior și a apărut și pe site-ul oficial al AJF pe poziția a patra.

Ulterior, AJF Sălaj a revenit asupra deciziei și a trecut scorul corect la meciul AS Juniorii Ip - Ardealul Crișeni, 4-2. Golaverajele au revenit și ele la normal (+10 pentru Rapid Zimbor și -11 pentru AS Juniorii Ip), însă ordinea este în continuare incorectă, formația din Ip fiind trecută pe locul 5, nu pe 4.

"Oricum, echipa lui Nagy Mihai merge pe merit în play-off, deoarece primul criteriu de departajare sunt rezultatele din meciurile directe.

În aceste condiţii, nu era nevoie ca AJF Sălaj să facă o astfel de manevră, tocmai pe un site oficial, pentru care toate echipele cotizează o taxă de administrare", a scris Sportul Sălăjean.

Rapid Jibou (56p), AS FC Chiesd (43), Someșul Someș Odorhei (37p) și AS Juniorii Ip (28p) sunt primele patru clasate din Liga 4 Sălaj. ACS Ardealul Crișeni, echipa care s-a trezit peste noapte cu încă 36 de goluri încasate, a încheiat sezonul pe locul 9 din 11, cu 16 puncte.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!