Scene incredibile in duba! Borcea, aproape de bataie cu fratii Becali, dupa ce acestia au recunoscut ca au mituit o judecatoare

Cristi Borcea ioan becali Victor Becali Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015, 12:41
Data actualizarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015, 13:51

Tensiune in duba care ii ducea pe Borcea si fratii Becali catre penitenciarul Poarta Alba.

Adusi la DNA pentru noi audieri, fratii Becali si Cristi Borcea au avut parte de un duel verbal destul de aprins in timp ce erau transportati inapoi spre penitenciar.

Potrivit DigiSport, Borcea a sarit la fratii Becali, dupa ce le-a reprosat ca si-au recunoscut fapta in care au mituit-o pe judecatoarea Geanina Terceanu cu suma de 220.000 de euro pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor.

Marturisirea celor doi ar putea duce la o pedeapsa mai mare, astfel ca in cazul lui Cristi Borcea, inculpatul cu cea mai mare pedeapsa din acest dosar, cei 6 ani si 4 luni de inchisoare din Dosarul Transferurilor s-ar putea prelungi.

Sursa citata noteaza ca jandarmii i-au despartit pe cei trei in momentul in care conflictul a devenit fizic.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecatoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre solutionare dosarul transferurilor, cauza in care Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali fusesera trimisi in judecata alaturi de alti conducatori din fotbal pentru inselaciune si de evaziune fiscala.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 - 'fapta nu exista'.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca - pentru a pronunta aceasta solutie de achitare - Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea in mai multe transe suma totala de 220.000 de euro, incepand cu aprilie 2009 si pana in mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita. in cursul anului 2009, o parte din banii primiti au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte", sustin procurorii.

in referatul intocmit de DNA, se arata ca Geanina Terceanu a primit o transa de bani in timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti si o alta la locuinta fratilor Ioan si Victor Becali din Pipera.

Informatia apare in declaratia data in fata anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita.

"Dupa o saptamana sau doua, am aranjat o intalnire intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred ca intre Steaua si Gloria Bistrita. (...) Am stat impreuna cu judecatoarea la loja, dupa care am fost sunat de catre Becali Ioan si mi-a cerut sa o conduc pe aceasta intr-un birou de la tribuna oficiala. Am condus-o pe judecatoare la acest birou, imprejurare in care, de fata cu mine, au inceput discutiile intre Becali Ioan si aceasta. (...) La sfarsitul acestei discutii, Becali Ioan i-a intins un plic cu 10.000 euro judecatoarei, iar aceasta mi-a zis mie sa ii iau eu pana iesim din stadion, motiv pentru care i-am luat de fata cu cei doi", se arata in declaratie.

Conform sursei, judecatoarea nu s-a atins de bani pana cand a ajuns in masina, unde i-a numarat si a spus ca sunt 10.000 de euro.

Aceeasi persoana a intermediat si o alta intalnire, desfasurata la locuinta fratilor Becali din Pipera, ocazie cu care judecatoarea s-a aratat dispusa sa pronunte o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

"La locuinta acestora, fratii Becali au inceput sa discute cu judecatoarea, spunandu-i ca vor sa fie achitati in dosarul pe care aceasta il judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot in cadrul acestei discutii, Becali Victor s-a exprimat fata de aceasta, spunandu-i ca, dupa finalizarea favorabila a dosarului, urmau sa 'fie foarte generosi' cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan ca aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan si Becali Victor mi-au spus ca nu aveau pregatiti atatia bani, ci doar 10.000 euro, urmand ca a doua zi sa imi dea diferenta", se mai mentioneaza in declaratie.

La finalul intalnirii, judecatoarea a luat plicul cu bani si l-a bagat in geanta, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiti de la Victor Becali.

Din aceeasi declaratie reiese ca Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu putin timp inainte de pronuntarea hotararii de achitare a inculpatilor din dosarul transferurilor, precum si doua transe de 25.000 de euro si 20.000 de euro dupa pronuntare. De asemenea, judecatoarea ar mai fi primit, tot inainte de pronuntarea achitarilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

DNA precizeaza ca, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, iar inculpatii condamnati la pedepse privative de libertate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!