Sabin Ilie echipa nationala a romaniei Steaua Bucuresti Fotbal intern Sabin Ilie revine pe teren, la 43 de ani! Cu cine a semnat si marele pariu pentru fotbalul romanesc: "Asta e urmatoarea Generatie de Aur"

S-a retras la 44 ani și dă de pământ cu naționala. „Dacă aș fi jucat și astăzi, prindeam echipa și eram titular toate meciurile”

Sabin Ilie (47 ani), care s-a retras la vârsta de 44 de ani, și-a adăugat în cont doar două titluri, o cupă și o supercupă cu Steaua București (1996/97).

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Iunie 2022, 08:40
Data actualizarii: Luni 20 Iunie 2022, 09:05

Sabin Ilie nu a fost niciodată convocat la echipa națională a României, totuși, fostul atacant a afirmat că ar putea face față selecționatei actuale.

„Dacă aș fi jucat și astăzi, cu siguranță prindeam echipa și eram titular toate meciurile. Nivelul naționalei României ți-l dau jucătorii la echipele unde joacă. Din păcate pentru noi, nivelul campionatului nostru este foarte slab.”, au fost cuvintele lui Sabin Ilie, potrivit Sport Total.

Ilie, dur la adresa fotbalului românesc. „Nu dorim să facem performanță”

Fostul atacant crede că reprezentativa României se află într-o stare involutivă, iar performanță în fotbalul românesc nu se face, pentru că nu se dorește.

„Din punctul meu de vedere, în ultimii 4-5 ani, cu excepția naționalei U21, pentru mine este un regres. Eu cred că nu dorim să facem performanță, iar performanța nu pleacă doar de la echipa națională. Cluburile care trimit jucători către echipa națională trebuie să-i pregătească să se ducă la echipa națională”, a specificat Sabin Ilie, conform aceleiași surse.

  • Sabin Ilie a fost cel mai bun marcator din Liga 1 în sezonul 1996/97 (31 de goluri)
  • A fost cumpărat de Valencia pentru un milion de euro și cedat pentru douăzeci de mii
  • Fostul atacant și-a încheiat cariera în 2019, la 44 de ani
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!