Fotbal intern

EXCLUSIV Ronaldo Deaconu, analizat de o legendă a Rapidului. Cum "taie" mingea, dar și capitolul la care trebuie să progreseze

Ronaldo Deaconu a marcat în meciul din etapa a 12-a, Gaz Metan Mediaș - Dinamo 2-0, două goluri de poveste. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Octombrie 2021, 12:07
Data actualizarii: Luni 18 Octombrie 2021, 12:22

Jucător cu o tehnicitate ridicată și cu un șut devastator de la distanță, Ronaldo Deaconu e fotbalistul care deseori evoluează încântător. Gestionează cu luciditate situațiile când faza de construcție nu funcționează și are capacitate de a lua pe cont propriu acțiuni care se finalizează, de cele mai multe ori, cu faze periculoase la poarta adversă.

Invitat luni dimineață la Ora Exactă în Sport, Adrian Iencsi, fost jucător emblematic al Rapidului și fost antrenor al echipei din Giulești, a remarcat evoluția lui Deaconu, jucător care și-a făcut junioratul la FCSB, dar a scos în evidență și două minusuri ale mijlocașului de la Gaz Metan Mediaș.

Adrian Iencsi, la Ora Exactă în Sport, despre Deaconu

"Am remarcat calitatea piciorului stâng, are un stâng fantastic, astea două goluri (n.r.: - din meciul cu Dinamo) n-au venit așa... Felul cum lovește mingea, cum execută cornerele, el lovește mingea corect! Atât de bine taie mingea încât colegul lui trebuie doar să puna capul. Suferă la viteză, mobilitate de joc...

El trebuie să aibă evoluții la fel de bune, pe viitor poate ajunge și la echipa națională, mi-aș dori să continue, să înscrie, să dea pase de gol, să marcheze cum a făcut-o încât a surprins toată Europa", a declarat Adrian Iencsi, la Ora Exactă în Sport, emisiune moderată de Mihai Mironică. 

Ronaldo Deaconu, școlit și în Olanda

În vârstă de 24 de ani, Ronaldo Deaconu mai are contract cu Gaz Metan Mediaș până în iunie 2022. Mijlocașul cu o selecție în naționala României e cotat la 1 milion de euro. După ce a mai jucat la Academia Hagi la juniorat, Ronaldo Deaconu a evoluat la echipa de tineret a olandezilor de la Twente.

Fostul căpitan al Rapidului, Adrian Iencsi, l-a debutat oficial la nivel de seniori la doar 16 ani, pe Octavian Popescu, la Universitatea Craiova, după ce făcuse același lucru, în trecut, și cu Florin Tănase, Bogdan Țîru și Cosmin Achim (la Voluntari), Adrian Șut și Grigore Turda (la Pandurii Târgu Jiu).

Sub conducerea lui Iencsi, la Rapid, anul trecut, au ieșit în evidență alți doi jucători tineri: Ștefan Panoiu, născut în 2002, și Rareș Ilie, născut în 2003.

Modifică setările cookies