Fotbal intern

VIDEO Revine Ovidiu Hațegan! Burleanu e încrezător că România va da doi arbitri la Cupa Mondială

Ovidiu Hațegan este așteptat să revină în arbitraj și chiar să participe la Cupa Mondială din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 17:55
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 18:03

Centralul din Arad a suferit un infarct la finalul lunii martie și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Viitorul celui mai bine cotat arbitru al României a fost pus la îndoială, vorbindu-se chiar de o posibilă retragere după problemele medicale, însă Răzvan Burleanu anunță că Hațegan e gata să revină.

Ovidiu Hațegan, gata să revină în arbitraj

Președintele FRF spune că a discutat cu Ovidiu Hațegan, care i-a transmis că este pregătit să revină pe teren. Mai mult, Burleanu se așteaptă ca atât Hațegan, cât și Istvan Kovacs, să oficieze la Cupa Mondială din Qatar, care se va disputa la finalul acestui an.

"A fost o prezență foarte bună (n.r - a lui Istvan Kovacs în Manchester City - Real Madrid 4-3), la fel cum a fost și în meciul CFR - FCSB, în ciuda tuturor criticilor și acuzațiilor. Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel.

Ne așteptăm ca amândoi să fie prezenți la Campionatul Mondial, ceea ce înseamnă că UEFA și FIFA recunosc integritatea arbitrajului românesc. Atunci ar trebui să beneficieze de mult mai multă înțelegere și în campionatul intern.

Kyros Vassaras are un contact constant cu Ovidiu Hațegan. Îl așteptăm să revină cât mai repede, nu numai la nivel intern, ci și internațional. Obiectivul lui trebuie să reprezinte prezența la Campionatul Mondial. Cu siguranță își dorește să revină, acestea au fost ultimele discuții pe care le-am avut eu cu el", a spus Răzvan Burleanu.

Ovidiu Hațegan este arbitru FIFA din 2008, iar până acum a participat la meciuri din cadrul EURO 2016, EURO 2020, Liga Campionilor sau Europa League.

Modifică setările cookies