Fotbal intern

Reacția lui Mihai Iosif după ce a văzut imaginile cu noul stadion din Giulești

Lucrările au început pe 26 februarie 2019.  Arena a fost preluată oficial ieri în administrare de Clubul Sportiv Rapid, condus de fosta mare atletă Vali Ionescu - Caciureac.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:21
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:32

Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, anunță că Rapid va fi și mai puternică pe noul stadion pentru că suporterii formației sale vor fi foarte aproape de jucători.

"Am avut mereu mulți fani lângă noi. Capacitatea e mai mică, dar tribunele sunt foarte apropiate (n.r.: de terenul de joc). 

  • Stadion Rapid

Va fi o acustică foarte bună, iar suporterii noștri sunt unici. Ei vor face o atmosferă senzațională", a declarat Mihai Iosif, miercuri dimineața, la plecarea în cantonament. 

  • Vicepremierul şi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, au anunţat, ieri, că lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate şi că arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

Arena mai dispune despaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri). De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit.

  • Lucrările au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene, costurile totale ale noului Stadion Rapid Giuleşti ridicându-se la 185.333.607,39 lei, aproximativ 37,5 milioane de euro.

Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies