cu flavius la psiholog dan chilom Dinamo Fotbal intern

OPINIE | Cu Flavius la psiholog! 

Dinamo e în comă! Mai este ținută în viață doar de aparate. Antrenorul actual, Flavius Stoican, fost fundaș dreapta de clasă la Dinamo, Șahtior Donețk sau echipa națională a României, este, și el, depășit de situația actuală de la Dinamo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2022, 10:00
Data actualizarii: Marti 08 Februarie 2022, 10:07

de Dan Chilom

Venit cu mare aplomb în Ștefan cel Mare la sfârșitul anului, Flavius se scufundă și el o dată cu lotul cvasinecunoscut de jucători al cânilor roșii , câini care au rămas de mult fără colți! După două luni la cârma lui Dinamo, Stoican trăiește un coșmar din punct de vedere statistic. Trei meciuri oficiale, trei înfrângeri, 1 gol marcat, 9 primite.

  • Flavius Stoican

Nici măcar în amicale alb-roșii nu au izbutit nimic, amintindu-ne imediat de înfrângerea  rușinoasă din “Groapă” cu Popesti Leordeni, echipă de liga a treia, un meci contestat de multă lume, deoarece în săptămâna unui derby nu ai cum să introduci în ciclul de antrenamente, un joc amical. Și cam au dreptate! În rest?

Înfrângere cu Mioveni si egal cu Farul. Echipa arată rău! Se exprimă rău, ba mai mult, nu se vede  mai nimic nici  din atitudinea de care ne făcea vorbire  Flavius atunci când a semnat contractul. Ne mai aducem aminte de intervențiile din media  a tehnicianului de patruzeci și cinci de ani, din luna Decembrie, imediat după instalarea sa la Dinamo? Absolut toate declarațiile debordau de optimism, ba chiar depășeau limitele realității. 

Mai întâi taci și faci!

Chiar dacă  a fost ales în locul lui Mircea Rednic, căruia i s-a imputat faptul că nu a știut să construiască o relație cu vestiarul, iar lucrurile au degenerat, Flavius Stoican a greșit abordarea de la bun început, hazardându-se în niște declarații (înainte ca să analizeze realitatea din sânul lotului) care nu aveau acoperire, unele dintre ele puteau face, fără probleme, obiectul emisiunilor de umor de pe la noi.  “Voi schimba mentalitatea, veți vedea altceva de acum la Dinamo!” sau “ Stau cu ei acolo la Safica,  douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru, îi mângâi, îi pup, doar să joace fotbal!”

Tot a emisiuni de umor pare și jocul prestat de trupa lui Flavius, care nu are nici o idee clară, nu se vede nimic antrenat, nimic pus la punct, atât defensiv cât și ofensiv, nici o îmbunătățire față de mandatul lui Rednic! Jucătorii nu își cunosc nici acum posturile în echipă!

Etapele trec, ecartul fată de locul de baraj este din ce in ce mai mare, și dacă ne referim strict la numărul de puncte, după înjumătățire, ar mai  exista de doi bani speranță, dar ca si exprimare a jocului, atunci … speranța e deja moartă ! Așa cum a murit și la Botoșani deși Flavius ne anunța că Dinamo va face un meci mare … scor, 0-4!

Și totuși, Flavius, adus de doctorul Mureșan mai mult pe post de psiholog în Ștefan cel Mare, va încerca încontinuare imposibilul așa cum a promis, “pană la ultima picătură de sânge” dar, din ce vedem cu toții acum la meciurile lui Dinamo, prima vizită la psiholog, după ce se va fi  încheiat  mandatul, o va face chiar el, Flavius Stoican.

Și ar putea să-l ia și pe Muresan, nu le-ar strica amândurora un pic de terapie!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies