Fotbal intern

Oficial: el este jucătorul de la FCSB care va ajunge la o echipă din Top 5 campionate din Europa!

Alți trei tineri fotbaliști români, dintre care doi portari, sunt prezenți în clasamentul făcut de CIES Football Observatory.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 11:06
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 11:14

CIES Football Observatory, grupul de cercetători care colaborează cu FIFA și este recunoscut pentru precizia predicțiilor făcute pe baza statisticilor studiate, a publicat astăzi lista cu primii 100 de jucători născuți după 2002 care, conform indexului InStat, au cele mai mari șanse să ajungă în Big 5, topul primelor cinci campionate europene: Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga și Ligue 1.

Au fost luați în considerare 100 de tineri fotbaliști din 31 de ligi din Europa, în afara celor din Big 5.

Octavian Popescu + surprizele Otto Hindrich, Robert Popa și Marius Corbu

Octavian Popescu de la FCSB este printre cei mai buni jucători de atac: ocupă poziția a șasea, cu un index de 244,6, sub liderul Jakub Kaminski (Lech Poznan, 263,4) și sub deja starul Karim Adeyemi (249,7), vârful pe jumătate român al naționalei Germaniei și al lui Red Bull Salzburg.

La portari, Otto Hindrich (CFR Cluj) are al treilea index (239), iar în clasament apare și Robert Popa (FC U Craiova, 223,1)! 

Marius Corbu este cel de-al patrulea român prezent în topul realizat de CIES Football Observatory, mijlocașul de la Puskas Akademia având un index de 238,2.

Cel mai mare index dintre cei 100 de fotbaliști îl are olandezul Ryan Gravenberch, talentatul mijlocaș al lui Ajax Amsterdam: 294,8.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies