"O să mai auzim de el!" Puștiul de 19 ani care l-a impresionat pe Helmut Duckadam

Helmut Duckadam Corvinul Hunedoara Stefan Lefter Fotbal intern Helmut Duckadam / Foto: Captură Sport.ro
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 23:55
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 00:00

Helmut Duckadam a lăudat prestația unuia dintre jucătorii de la Corvinul Hunedoara după finala Cupei cu Oțelul Galați.

Ștefan Lefter, portarul de doar 19 ani al Corvinului, a reușit să apere trei lovituri de pedeapsă în finala cu Oțelul.

Helmut Duckadam, "Eroul de la Sevilla", l-a felicitat pe tânărul portar al Corvinului, declarându-se convins că acesta va ajunge un jucător important.

"Au avut și un portar foarte bun și este bine că este foarte tânăr. La prima a fost cu mâna în spate, dar a reușit să apere. A fost greu, dar a avut reacție și reflexe și asta mi-a plăcut.

Mai are de lucrat pentru că în timpul jocului a mai greșit și a avut ezitări. O să mai auzim de el, mai ales la penalty-uri", a spus Helmut Duckadam, potrivit Digisport.

Corvinul Hunedoara a cucerit în premieră Cupa României

Corvinul Hunedoara a cucerit în premieră Cupa României, după ce a învins-o pe Oţelul Galaţi cu scorul de 3-2, la loviturile de departajare, într-un meci în care scorul a fost egal, după cele 90 de minute (1-1), dar şi după prelungiri (2-2), miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

La prima sa finală, Corvinul, formaţie de ligă secundă, a câştigat trofeul şi are şansa de a evolua în cupele europene, dacă va primi licenţă din partea UEFA.

Din 2018 (FC Hermannstadt) o echipă de eşalon secund nu mai jucase finala competiţiei, ultima formaţie de liga a doua care a cucerit trofeul fiind Rapid (1975).

A fost a doua finală de Cupa României pentru Oţelul, după cea pierdută cu 0-2 în faţa lui Dinamo în 2004.

Au marcat (în timpul regulamentar și prelungiri): Marius Coman (39), Antoniu Manolache (74), respectiv Anes Rusevic (27, 58 - penalty).

Loviturile de departajare au fost executate de: Juri Cisotti 1-0 (gol), Marius Coman 1-0 (ratare - a apărat Eduard Pap), Pablo Gaitan 1-0 (ratare - a apărat Ştefan Lefter), Antoniu Manolache 1-1 (gol), Joao Lameira 1-1 (ratare - a apărat Ştefan Lefter), Antonio Bradu 1-2 (gol), Costin Ghiocel 1-2 (ratare - pe lângă poartă), Nicolae Pîrvulescu 1-2 (ratare - a apărat Eduard Pap), Miguel Silva 2-2 (gol), Andrei Hergheligiu 3-2 (gol).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!