Scenariu SF pentru Corvinul Hunedoara: posibil duel istoric în Europa League!

Corvinul Hunedoara Europa League UEFA Wisla Cracovia Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 19:55
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 19:57

Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, este încrezătoare că va primi licența din partea UEFA și va putea juca în Europa League.

După triumful din finala cu Oțelul Galați, oficialii celor de la Corvinul s-au arătat optimiști în privința dreptului de participare în Europa League. Formația din Hunedoara a anunțat deja că ar urma să dispute pe stadionul lui Sepsi OSK partidele din competițiile europene.

Corvinul Hunedoara ar putea întâlni tot o divionară secundă în Europa League

În cazul în care Corvinul Hunedoara va primi licența din partea UEFA, echipa lui Florin Maxim își va afla adversara din primul tur preliminar al Europa League după tragerea la sorți programată pe 18 iunie. Această primă fază a competiției se va disputa pe 11 iulie (turul), respectiv 18 iulie (returul).

Statisticienii de la Football Rankings au încercat să realizeze o predicție referitoare la cum vor arăta urnele pentru turul 1 preliminar din Europa League. Corvinul nu va fi cap de serie, însă ar putea da tot peste o divizionară secundă: Wisla Cracovia, care a câștigat Cupa Poloniei la începutul lunii mai, după o finală împotriva lui Pogon Szczecin (2-1).

"Un potențial duel în Europa League între două echipe din eșalonul secund: Wisla Cracovia - Corvinul Hunedoara", scrie Football Rankings. Totuși, formația poloneză nu are încă asigurat locul în urna capilor de serie, având nevoie de mai multe rezultate favorabile pentru a deveni o potențială adversară a Corvinului.

Pe lângă Wisla Cracovia, pe lista posibilelor adversare ale Corvinului ar mai putea ajunge Sheriff Tiraspol (Republica Moldova), Omonia Nicosia (Cipru), Tobol (Kazahstan), Paski (Ungaria) și Elfsborg (Suedia).

Corvinul Hunedoara nu va fi la prima participare în cupele europene

După ce a terminat pe podium în 1982 (locul 3 în Divizia A de atunci), Corvinul a participat în Cupa UEFA, ediția 1982-1983.

Era echipa de aur de Hunedoarei, cu tânărul pe atunci Mircea Lucescu antrenor-jucător, ulterior cu Remus Vlad pe bancă, și fotbaliști ca Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Marian Ioniță sau Florea Dumitrache.

În Cupa UEFA 1982-1983, Corvinul a trecut în turul 1 de Grazer AK din Austria, 3-0 acasă (goluri Ioan Andone, Michael Klein și Florea Dumitrache) și 1-1 în deplasare (gol Romulus Gabor), apoi a fost eliminată în turul 2 de FK Sarajevo (pe atunci, din Iugoslavia), 4-4 acasă (goluri Florea Dumitrache, Ioan Andone, Ioan Petcu și Dorin Mateuț) și 0-4 în deplasare!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!