Grigore Turda Adrian Iencsi Fotbal intern Grigore Turda

EXCLUSIV "Noul Belodedici" l-a impresionat în 2021 și pe antrenorul care i-a dat încredere în momente esențiale 

Adrian Iencsi (46 de ani) l-a pregătit pe Grigore Turda și la Foresta Suceava, și la Pandurii Târgu Jiu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 16:11
Data actualizarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 16:11

Campion cu Rapid și cu Spartak Moscova, Adrian Iencsi a strâns 30 de selecții la națională și a jucat la prima reprezentativă împotriva unor atacanți precum Jan Koller sau Pedrag Mijatovic.

Ultima dată antrenor la Rapid, Iencsi l-a pregătit în cariera sa de antrenor și pe unul dintre stoperii care s-au remarcat în acest an, Grigore Turda (24 de ani, 1,88 m), fotbalistul celor de la FC Argeș. 

"Un copil bun, va deveni un stoper foarte valoros. Se spunea că e foarte slab, n-are fibră, dar mi-am dat seama imediat că posedă niște calități excelente: plasament foarte bun, simț de anticipație, puternic în jocul aerian și mereu atent și la faza de construcție, cu urcări dese în atac. Sunt sigur că va fi un fundaș central important pentru națională", spune Adrian Iencsi, pentru www.sport.ro

Jean Vlădoiu, președintele echipei FC Argeș, vorbea la superlativ despre Grigore Turda, în luna septembrie, în direct la Ora Exactă în Sport de la Pro X. Vlădoiu, fost atacant de clasă în Bundesliga, unde făcea pereche la FC Koln cu austriacul Toni Polster, știe să identifice, din postura fostului golgheter. care sunt calitățile pe care le posedă un fundaș central greu de trecut.  

"Belodedici al meu mai mic, Turda, care mă impresionează de la meci la meci, marchează. De aceea și când a venit aici mi-am dorit foarte mult să rămână în lot, chiar dacă alții au vrut să îl imprumute pe la Bacău, când am venit în luna decembrie. Mi-a plăcut foarte tare cum arată, îl vedeam pe Belo, cel puțin la fizice, e greu să îl egalezi. 

Are multe din el, pe lângă răutate, agresivitate, el încearcă foarte mult acum să se pună la punct cu pasa, aici mai suferă. E un copil pe care te poți baza, a jucat meci de meci și a făcut-o foarte bine", spunea Jean Vlădoiu, în direct la Pro X. 

  • 20 de partide a jucat Grigore Turda pentru FC Argeș în acest sezon 
  • 2 goluri a marcat fundașul central în acest sezon 
  • 650.000 de euro e cota de piață a stoperului, potrivit siteului Transfermarkt 

"Turda este un jucător care a progresat foarte mult în ultima perioadă, este un jucător cerebral, echilibrat, care așa trebuie să rămână, chiar adică în jurul lui deja apar discuții, este normal, este un jucător tânăr.

Cred că mai devreme sau mai târziu va ajunge la o echipă mare și la echipa națională”, declara Mihai Ianovschi, cel care o conduce pe FC Argeș, alături de Andrei Prepeliță.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!