Nicolo Napoli a revenit la FCU Craiova! O privire spre cifrele din trecutul său tumultos în Bănie

Nicolo Napoli Fotbal intern Nicolo Napoli
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 20:39
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 20:51

Nicolo Napoli, antrenorul italian cu o istorie lungă și complicată la FCU Craiova, se află din nou pe banca clubului oltean, pentru a zecea oară.

Revenirea sa stârnește controverse, dar și nostalgie pentru momentele bune din trecut ale echipei.

Istoria tumultoasă a lui Napoli la FCU Craiova

Nicolo Napoli a făcut pasul către fotbalul românesc în 2003 când a preluat pentru prima oară banca tehnică a lui FCU Craiova. A rezistat însă atunci doar trei meciuri, fiind demis după un egal și două înfrângeri.

2007-2009: În a doua experiență pe banca echipei din Bănie, Nicolo Napoli a adunat 55 de jocuri, cu o medie de 1,58 puncte pe meci.

2011: Revenit la club în ianuarie, Napoli a fost demis după doar cinci partide, pe 4 aprilie, ca pe 5 să fie numit în funcția de director sportiv până pe 30 iunie.

2013-2014: La 1 iulie a fost numit din nou pe banca lui FCU, ca spre finalul lunii februarie a anului următor să părăsească echipa după 17 meciuri, timp în care a câștigat 1,35 puncte pe partidă.

2018-2022: Napoli a mai avut alte trei experiențe pe banca lui FCU, însă toate au fost de scurtă durată.

2022-2023: Ultima aventură a lui Napoli la Craiova a fost a doua cea mai lungă experiență a sa pe banca oltenilor. Italianul părăsindu-i pe olteni duă 27 de meciuri în care a obținut în medie 1.81 de puncte pe joc.

Cu Napoli pe bancă, FCU Craiova a jucat finala barajului pentru calificarea în Conference League, cu CFR Cluj, pierzând duelul cu 1-0.

Fanii, împărțiți după venirea lui Napoli

Mutarea a stârnit controverse în rândul fanilor. Unii apreciază experiența sa și capacitatea de a motiva jucătorii, în timp ce alții critică lipsa de stabilitate și conflictele din trecut.

Napoli va avea o misiune extrem de dificilă la FCU Craiova, având în vedere situația actuală a echipei. Oltenii se află, în momentul de față, pe loc de baraj, cu 31 de puncte.

Odată cu mutarea anunțată de clubul din Bănie, Napoli a ajuns să o antreneze pe FCU Craiova pentru a zecea oară în decursul ultimilor 21 de ani.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!