Nicolae Dica FCSB Fotbal intern

Nicolae Dică, dispus să procedeze cum a făcut la FCSB și cu următoarele echipe: „Nu voi da eu oameni afară!” 

Nicolae Dică (42 ani) s-a despărțit de FCSB la începutul lunii noiembrie și e gata să se întoarcă pe banca tehnică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 08:42
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 08:49

Rezultatele din campionat i-au decis soarta lui Nicolae Dică, cel care și-a dat demisia de la FCSB după înfrângerea cu U Cluj, scor 1-2. După plecarea sa, au apărut și discuții mai aprinse, indirecte, între el și Mihai Pintilii, cel care se ocupă de banca tehnică a echipei până la numirea unui nou antrenor. 

Nicolae Dică îl acuza pe Pintilii că i-a dorit plecarea de la echipă, iar interimarul vicecampioanei i-a dat replica. Disputa a fost una aprinsă, însă lucrurile s-au calmat, iar fostul antrenor al FCSB-ului s-a arătat dispus să facă un astfel de compromis și la următoarele sale echipe, legat de staff-ul pe care îl va avea. 

Nicolae Dică a vorbit despre cum va proceda la următoarea sa echipă 

În momentul numirii la FCSB, Nicolae Dică a acceptat să colaboreze și cu cei care se aflau deja în staff-ul roș-albaștrilor, Marius Popa, Thomas Neubert și Mihai Pintilii. Antrenorul a fost întrebat dacă pe viitor va accepta un compromis similar la următoarele sale echipe și a argumentat de ce va fi de acord ca oamenii care se aflau la echipă înainte de numirea sa să rămână în staff.

„(n.r. - De acum încolo, unde te vei duce, vei pune condiţie să vii doar cu stafful tău?) Am mai spus-o, e foarte greu să mergi în anumite locuri şi să spui merg cu stafful meu. Da, îmi doresc să merg cu stafful meu şi să rămână şi cei care sunt în club. Nu poţi să ... Nu sunt genul de om care să merg undeva, să dau oamenii afară, pentru că antrenorul stă 5, 7 luni, un an şi după pleacă. Cel care a fost acolo în club, ce să facă? Să mă duc eu să-l dau afară, să-i iau pâinea de la gura familiei? N-am făcut-o şi nici n-o să o fac, să dau eu oamenii afară”, a spus Nicolae Dică la Orange Sport

Mihai Pintilii: "M-a dezamăgit Dică când a plecat și nu a salutat. Ține de cei șapte ani de acasă"

Mihai Pintilii a refuzat să comenteze provocarea lui Dică, însă s-a arătat dezamăgit că fostul antrenor de la FCSB nu l-a salutat la plecarea de la echipă.

"Nu comentez. Am zis și la flash. Îl respect ca fost fotbalist al acestei echipe, ca fostul meu antrenor și atât. În rest, nu vreau să comentez ce zice. M-a dezamăgit când a plecat și nu a salutat. La urma urmei, ține de cei șapte ani de acasă.

Mama, Dumnezeu s-o ierte, mi-a zis să lași loc de bună ziua. Că ești Dică, Guardiola sau Maradona, salută lumea, lasă loc de bună ziua. Se întâlnește munte cu munte, dar om cu om. Eu n-am nicio problemă cu el. Dacă el are o problemă, treaba lui", a spus Mihai Pintilii, la conferința de presă.

Nicolae Dică: "Pintilii saluta când terminam noi antrenamentul?”

Prezent în studioul Orange Sport, Nicolae Dică a aflat de declarația lui Pintilii de la moderatorul emisiunii, iar replica lui "Nick" pentru fostul colaborator a venit rapid, acuzându-l, la rândul său, de faptul că pleca de la antrenamente și nu saluta.

"Am avut o discuție cu el, știe despre ce e vorba. Nu vreau să discut mai mult. Am avut discuții cu el, știe foarte bine ce s-a întâmplat. Și eu am fost deranjat de anumite lucruri. Nu pot să le spun, ei le știu. Mie nu îmi place să vorbesc despre lucruri pe care le-am făcut la un club. Ei le știu, le-am spus. Dacă ei vor să apară cu mai multe, să apară dacă vor ei. Eu nu vreau să divulg mai multe pentru că nu are rost să le vorbesc. Disciplina mea nu este plăcută de anumite persoane. Când nu îți place, e normal să apară anumite lucruri. Și nu vreau să comentez mai mult!

Sunt niște lucruri pe care eu vreau să le fac și trebuie să le facă toată lumea. Pintiii saluta când terminam noi antrenamentul? Saluta când pleca? Întrebați-l dacă saluta când pleca. Întrebați-l când pleca de la stadion, dacă știam când pleacă.

Știi ce bucurie am simțit când am plecat de la FCSB? Că am văzut oamenii de la bucătărie, de la magazie că le părea rău. Oamenii simpli! Mi-a părut rău că plec din acel club pentru pentru acei oameni. Am văzut pe fața lor că le pare rău că plec de acolo. Pentru mine asta a contat cel mai mult. Niște oameni normali au simțit niște lucruri pentru mine.

Dacă ei vor continua să spună anumite lucruri, atunci voi vorbi și eu mai mult. Dar nu are rost, să fie sănătoși, să aibă rezultate și să fie bine.

Vorbește de 7 ani de acasă. Când pleca de la stadion, avea 7 ani de acasă? Nu știa să salute! Eu zic că îi am. Eu sunt genul de om care spune când are ceva de spus.

Am salutat jucătorii, am fost la bucătărie, la maseuri, la toată lumea. Cine a fost în zonă acolo, am fost la toată lumea. Am vorbit cu MM, am stat de vorbă. Ei nu mai erau. Pintilii trecuse, dar eu încă nu îmi luasem la revedere. El nu mai era acolo. Era pe coridor, dar eu, după ce m-am dus la jucători, m-am dus la bucătărie, la doctor, la maseuri. El pregătea antrenamentul probabil", a spus Dică.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!