Nicolae Badea șochează: „Palmaresul din 1948 până în 2005 este la AFC Dinamo!” Lovituă pentru clubul din Liga 2 

Nicolae Badea AFC Dinamo Dinamo palmares dinamo Fotbal intern Nicolae Badea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 15:43
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 15:43

Nicolae Badea declară că AFC Dinamo, echipa din Liga 4, a câștigat lupta pentru palmaresul clubului din Ștefan cel Mare.

Dinamo se află într-o situație complicată. Pe lângă lipsa banilor și relațiile tensionate dintre jucători și Ovidiu Burcă (42 ani), mai sunt alte două echipe, în Ligile 3 și 4, care își atribuie numele și istoria echipei din Ștefan cel Mare. 

Palmaresul lui Dinamo ar fi la echipa din Liga 4 

Nicolae Badea (74 ani), care deține 7% din acțiunile clubului din al doilea eșalon, a dezvăluit public AFC Dinamo, echipa din Liga 4, pregătită de Andrei Cristea (38 ani), este deținătoarea palmaresului din 1948 până în 2005. Fix perioadă în care „câinii” și-au consolidat statutul de club legendar în România. 

„Evident că după 2005 palmaresul aparține lui Dinamo 1948. Începând cu ediția de campionat 2005-2006. Până atunci palmaresul aparține lui FC Dinamo (n.r. ACS FC Dinamo, societatea deținută de el, care are în prezent o echipă înscrisă în Liga 4). Din 1948 până în 2005. (n.r. Clubul Sportiv Dinamo nu are nicio bucățică de palmares?) Nu, pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo”, a declarat Nicolae Badea pentru PlaySport

Omul de afaceri a ținut să precizeze că această decizie nu va duce la o situație ca cea dintre FCSB și CSA Steaua, unde ambele se judecă de aproape 8 ani pentru palmares, culori și istorie. 

„(n.r. Există șansa să se întâmple o situație asemănătoare celei de la CSA Steaua și FCSB?) Nu, nu există, pentru că a fost o transformare juridică acceptată de instanță, acceptată de tribunal și dispusă de conducerea Ministerului. Atunci când s-a trecut la renunțarea la fotbal din partea cluburilor departamentale.

Dinamo 2001 a fost o societate, un SRL, cu asociat unic, FC Dinamo. Dinamo 2001 s-a transformat în SA. Schimbarea structurii acționariale s-a făcut prin majorări succesive de capital social. După anul 2005. Dar Dinamo 1948 nu a primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul, a primit doar un drept de utilizare. 

(n.r. SC Dinamo are doar 3-4 trofee, iar restul sunt la ACS FC Dinamo?) Exact”, a mai spus Nicolae Badea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!