VIDEO Mirel Rădoi, concluzie dură la plecarea în Arabia Saudită: „Dacă vine Guardiola în România nu poate antrena!”

Mirel Radoi Al-Ta ee Al-Tai Arabia Saudita mihai pintilii Fotbal intern Mirel Rădoi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 17:53
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 17:53

Mirel Rădoi și-a exprimat părerea despre disputa verbală dintre Ștefan Burchel și Mihai Pintilii. 

Mirel Rădoi (41 ani) și-a găsit un nou angajament după despărțirea de Universitatea Craiova. Fostul selecționer al României a semnat cu Al-Tai, locul 9 din Arabia Saudită, și va câștiga 1,2 milioane de dolari pe an.

Mirel Rădoi știe cel mai bine prin ce trece Mihai Pintilii 

La plecarea în Arabia Saudită, Mirel Rădoi a comentat și cazul lui Mihai Pintilii, care nu are dreptul să antreneze, pentru că FRF nu recunoaște licența obținută în Republica Moldova. Pe lângă acestea, Ștefan Burchel (58 ani), șeful Școlii de Antrenori din România dorește ca fostul închizător al roș-albaștrilor să fie suspendat minimum 4 etape pentru că a pregătit echipa în cantonamentul din Antalya. 

Fostul selecționer al României înțelege cel mai bine situația lui Mihai Pintilii. În 2015, când a fost numit de Gigi Becali (64 ani) tehnician al FCSB-ului s-a confruntat cu aceleași probleme. Trăind pe propria piele această situație incomodă, Mirel Rădoi a ajuns la concluzia că FRF și Școala de Antrenori ar trebui să se reformeze. 

„Am văzut discuțiile din ultimele zile. Și eu am fost în situația lui Pintilii. Pur și simplu făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferințe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă. Nu aveam voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă cu apă. La un meci cu Petrolul, m-am ridicat să dau o sticlă cu apă și al patrulea arbitru a venit la mine și mi-a zis: 'Stai jos'.

E frustrant, pentru că nu poți să transmiți ceea ce vrei. Iar jucătorii știu cine transmite acele idei. Ei simt că antrenorul principal este cel care decide de la cap la coadă. Din acest punct de vedere, au o problemă cei de la FCSB. Eu sper să se rezolve. Nu e ușor!

Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informațiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat. Și eu am fost în situația asta, am crezut că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals! Nu știam nici 20% din ce poate să te învețe școala de antrenori.

La un moment dat, aceste carnete de antrenori nu mai țineau cont de studii. Se dădeau pentru jucătorii care reușeau o calificare la Campionatul European sau Mondial. Nu știu dacă Croitoru, Pintilii sau eu am putea fi împiedicați să antrenăm, dacă nu am luat Bacalaureatul.

Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena, pentru că nu deține acel carnet de antrenor. Noi am rămas singurii care au carnet de antrenor. Mă depășesc aceste legi”, a declarat Mirel Rădoi la plecarea în Arabia Saudită. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!