VIDEO EXCLUSIV Dumitru Dragomir, sfat pentru Alexandru Bourceanu: "Dă-i, mă, în judecată! La tribunal cu ei, e abuz în serviciu"

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 12:10
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 12:09

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat despre problemele apărute în Liga 1 la nivelul tehnicienilor fără licență Pro sau chiar carnet de antrenor.

Prezent în studio, Alexandru Bourceanu și-a prezentat și propria situația. Fostul mijocaș de la FCSB sau de la naționala României a absolvit Școala de Antrenori Ioan Kunst Ghermănescu, însă, în lipsa unui protocol cu Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor și FRF, nu poate obține carnetul de antrenor și nici să înceapă cursurile pentru licența B.

Dumitru Dragomir l-a sfătuit pe Bourceanu să îi dea în judecată pe cei de la FRF și de la Școala de Antrenori condusă de Lucian Burchel, iar fostul internațional a recunoscut că este o variantă și, cel mai probabil, va fi nevoit să meargă într-o altă țară pentru a începe cursurile la licența B.

Dialogul dintre Alexandru Bourceanu și Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir: Bourcene, ai luat carnetul de antrenor?

Alexandru Bourceanu: Am terminat "Kunst Ghermănescu", am calificarea de antrenor, dar "Kunst Ghermănescu", CNFPA și FRF nu au semnat un protocol din 2019. M-am lăsat de 4 ani, n-am carnet de antrenor și nici nu pot intra măcar la licența B.

DD: Doamne ferește! Câți ani ai jucat fotbal?

AB: Nu știu, vreo 15.

DD: E posibil așa ceva? La cel mai înalt nivel ai jucat cel puțin 10?

AB: Da.

DD: Păi și atunci? Cum să-ți pună, mă, tălpi?

AB: Ideea este că am aproape 4 ani de când m-am lăsat. Am făcut aceste cursuri, iar licența B va începe probabil în februarie sau martie și voi fi probabil nevoit să merg în altă țară pentru a lua licența B.

DD: Și asta e o mare tâmpenie! Republica Moldova e tot România noastră. Ăștia de la Federație nu recunosc neamul? 

AB: Ideea e că nu sunt numai eu în situația asta. Sunt foarte mulți atât foști jucători, cât și jucători care au jucat la un nivel mic, care au terminat această școală postlicelă și nu pot să dea examen pentru licența B.

DD: Federația face o mare greșeală pentru că nu vă dă voie să mergeți acolo ca să vă ia banii aici, la școala asta.

AB: Dar eu vreau să plătesc banii, nea Mitică!

DD: Burchel și ăștia de la școala de antrenori trăiesc din banii voștri.

AB: Eu vreau să plătesc, vreau să învăț, să merg la școală, doar că nu pot să merg la școală. În condițiile în care conform legilor din România am calificarea de antrenor într-o unitate de învățământ "Ioan Kunst Ghermănescu", afiliată UNEFS și acredidată de ARACIP.

DD: Dă-i, mă, în judecată! Du-te la tribunal cu ei, mă! Ăștia fac abuz în serviciu.

AB: Cu siguranță e o soluție și asta, voi vedea.

  • 26 de meciuri a strâns Bourceanu la națioala României
  • 3 titluri a cucerit Bourceanu în Liga 1, toate cu FCSB
  • Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli Timișoara, FCSB, Trabzonspor, Arsenal Tula, Dunărea Călărași și Gloria Buzău sunt echipele la care a jucat mijlocașul. Bourceanu și-a încheiat cariera în decembrie 2019.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!