VIDEO EXCLUSIV Miodrag Belodedici, savuros când a ales „11-le” carierei sale: „Aoleu, l-am uitat pe Hagi!” Cum arată echipa lui Belo

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 15:25
Data actualizarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 15:37

Miodrag Belodedici și-a ales, în direct la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, echipa ideală.

Miodrag Belodedici (58 ani) este singurul fotbalist român din istorie care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (sau UEFA Champions League, cum este denumită în prezent competiția) de două ori, cu Steaua București, în 1986, și  Steaua Roșie Belgrad, în 1991. Pe lângă realizările cu echipele de club, „Belo” a fost și protagonistul celei mai mari performanțe ale României la un turneu final, sfertul de finală de la Campionatul Mondial din 1994. 

Miodrag Belodedici, Helmut Duckadam și Laszlo Boloni, minoritari români 

Invitat la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, Miodrag Belodedici a fost provocat de Mihai Mironică să realizeze cel mai bun „11” al jucătorilor alături de care a evoluat. 

  • Echipa lui Belodedici

Pentru postul de portar, fostul internațional român l-a ales pe Helmut Duckadam (63 ani), coechipierul de la Steaua București, și a povestit o anecdotă petrecută în anii '80. 

„Era domnul Ilie Ceaușeșcu, generalul de la noi, a venit să ne felicite: Vă felicit și suntem mândri de voi că Steaua București nu are niciun străin în echpă, iar celelalte echipe au și străini în echipă și am reușit să le învingem. Ne uităm la Lăcă, el se uita la Duckadam și râdea: 'Ce râzi' / 'Păi Helmut Duckadam?' / 'El nu e străin, e minoritar, dar e român. Nu e străin. Și Belodedici e român și Laszlo Boloni e român'. Noi râdeam acolo: 'Da,da, minoritar român'”, a povestit Miodrag Belodedici la Ora Exactă în Sport. 

Gică Hagi, „uitat” de Miodrag Belodedici

„Fundaș dreapta pe nea Ilie Bărbulescu. El a fost stânga, deși era dreptaci el juca stânga. A dat golul cu dreptul cu MTK Budapesta. Numai de la Steaua Roșie și Steaua București? (n.r. și echipa națională). Îl punem pe Mișa Klein pe stânga. 

În dreapta Dan Petrescu. Normal că el. 

La fundașii centrali? Cu libero sau fără libero? (n.r. râde). Bumbescu, „Colonelul”, ere ministrul apărării. 

La mijlocași îi punem pe Tudorel Stoica, pe Boloni, pe Prosinečki, de la Steaua Roșie, pe Mihailovici”, au fost alegerile lui Belodedici. 

Văzând această înșiruire de mijlocași, Miță de la Bere Gratis a ținut să-i reamintească fostului fundaș că a a uitat de Gică Hagi (57 ani). 

„Vezi că nu l-ai pus pe Hagi. Dacă se uită la televizor nu mai ajungi la Farul Constanța”, a pus Mihai Georgescu.

„L-am uitat pe Hagi. Bine, Haggi el e sus, e „Regele”. Pe Hagi îl punem atacant, el era atacant. Mai am doi atacanți Darko Pancev, atacantul de la Steaua Roșie, și pe Pițurcă. Aaa, și pe Lăcătuș pe partea dreaptă. Trebuie să intre și Lăcă acolo. 

Să îl băgăm și pe Pele (n.r. Gabi Balint)? De multe ori intra și rezolva meciul”, a mărturisit Miodrag Belodedici.

Echipa aleasă de Miodrag Belodedici 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!