Fotbal intern
Live Blog

NASU’, Vrajitorul din Loz

Mircea Sandu a pierdut tot la Adunarea Generala! Contractul cu Sandu, invalidat si trimis in tribunal pentru recuperarea banilor! CSU Craiova, afiliata

Deciziile de ultima ora luate la Adunarea Generala FRF: Contractul cu Sandu a fost invalidat, iar FRF il trimite in tribunal |  Mircea Sandu a pierdut renta de 50.000 euro pe an si terenurile de la Mogosoaia si Buftea | CSU Craiova a fost afiliata oficial si a primit dreptul de promovare pe cale sportiva | In noul statut, presedintele FRF are un numar de 3 mandate | SC Poli Timisoara ramane membru afiliat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Iunie 2014, 14:22
Data actualizarii: Sambata 28 Iunie 2014, 22:15
22:15 28 Jun

Mircea Sandu a fost pedepsit ca Luis Suarez! Federatia i-a luat tot: renta viagera de 50 de mii de euro pe an, biroul si masina. Sandu nu mai e nici administratorul centrelor de la Buftea si Mogosoaia, unde se antreneaza nationala. Sandu il da in judecata pe Burleanu.

16:38 28 Jun

Adunarea Generala a votat ca Poli Timisoara sa ramana membru afiliat, cu 158 de voturi pentru, 3 impotriva si 27 de abtineri.

16:35 28 Jun

Razvan Burleanu, despre numarul de mandate la FRF:

"Am votat si maxim trei mandate pentru presedintele federatiei si varsta minima de 65 de ani", a spus Burleanu, la Sport.ro.

Totusi, propunerea de limitare a numarului de mandate ale presedintelui FRF nu a fost dezbatuta in cadrul Adunarii Generale, fiind prezentata doar limita de varsta a presedintelui FRF - 65 de ani. Pana in prezent, un presedinte putea detine un numar nelimitat de mandate si nu exista o limita de varsta. Predecesorul lui Burleanu, Mircea Sandu a detinut sase mandate de presedinte al FRF.

16:30 28 Jun

Mircea Sandu la Sport.ro:

"Ii dau in judecata! Adunarea Generala nu a fost valida! A fost tradare si razbunare"

16:03 28 Jun

ACUM LIVE LA SPORT.RO: Mircea Sandu vorbeste in direct despre deciziile luate de Adunarea Generala

16:00 28 Jun

Sandu, despre gaura de 3 milioane de euro descoperita de Burleanu la FRF

"Am ramas stupefiat cand am citit ca ar fi o gaura de 17 milioane in federatie. Asta a fost prezentata de presedinte. Eu am sunat trezorierul, care a ramas si el siderat de aceasta declaratie. O parte din acei bani sunt varsati de UEFA pentru drepturile de televizare pe 2014, iar restul sunt contracte deja semnate, in derulare, aflati in evidenta contabila, si toate aceste sume se regasesc in contabilitate. E foarte simplu: nicio secunda auditorul nu a spus asa ceva. E o autointerpretare a auditului efectuat", a spus Sandu.

15:45 28 Jun

LIVE LA SPORT.RO: Vezi la ora 16:00 la Sport.ro mai multe reactii dupa Adunarea Generala de astazi

15:44 28 Jun

Reactia lui Mircea Sandu, pentru Mediafax:

"In ceea ce ma priveste, nu au decis nimic. Pentru ca astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra in vigoare odata cu hotararea instantei. Dar hotararile nu au retroactivitate. Oricum, in cazul in care aplica aceasta decizie ii voi da in judecata. Dar vor fi contestatii si in ceea ce priveste faptul ca aceast? Adunare Generala nu este statutara, pentru ca nu s-a inregistrat in Registrul Federatiilor si Comitetul Executiv care a convocat aceasta Adunare Generala. Vor fi contestatii multe"

15:18 28 Jun

Razvan Burleanu, la Sport.ro, despre afilierea si dreptul de promovare pentru CSU Craiova:

"Avem nevoie si de o decizie de Comitet Executiv, ca sa omologam rezultatele si bineinteles atat timp cat regulamentele federatiei prevad acest drept de promovare, implicit ar decurge si acest fapt. Comisa de Disciplina a FRF nu s-a pronuntat din acest punct de vedere. Prin urmare, asteptam inclusiv o decizie a acestei comisii. Si au pe rol si aceasta speta. Acel articol (n.r. - 54) a fost eliminat din noul statut al FRF. Noul statut aprobat astazi elimina acel articol din statut, pentru ca nu poti fi la liga a IV-a de exemplu si sa stai trei ani fara sa ai dreptul de promovare. Pana astazi s-a aplicat vechiul statut. De astazi, tuturor membrilor federatiei li se aplica noul statut"

15:16 28 Jun

Razvan Burleanu, live la Sport.ro

"Ne consultam cu juristii FRF, vom duce la indeplinire ceea ce AG a decis, adica invalidarea. Atat timp cat avem o decizie AG, care e singurul for care poate lua decizii, veti vedea de luni ce se va intampla!"

14:55 28 Jun

LIVE LA SPORT.RO: Razvan Burleanu va veni in curand la microfonul Sport.ro pentru a clarifica si explica deciziile luate astazi de Adunarea Generala a FRF.

14:54 28 Jun

CAZUL CSU CRAIOVA: Conform unor informatii pe surse, dupa ce a fost votata afilierea, CSU Craiova ar urma sa aiba si dreptul de promovare, daca aceasta este pe cale sportiva.

14:48 28 Jun

Adunarea Generala s-a incheiat

14:46 28 Jun

SURSE: Seful arbitrilor ar urma sa fie schimbat la Adunarea Generala de astazi

14:32 28 Jun

DECIZIE: Afilierea CSU Craiova a fost votata de catre Adunarea Generala FRF. 

14:28 28 Jun

ACUM LIVE LA SPORT.RO: Mihai Mironica si Lucian Lipovan comenteaza desfasurarea de forte impotriva lui Mircea Sandu de la Adunarea Generala.

14:27 28 Jun

Conform informatiilor de ultima ora, la vot a fost un singur vot impotriva si 3 sau 4 abtineri.

14:25 28 Jun

UPDATE: Mircea Sandu a pierdut tot, dupa votul Adunarii Generale. A fost lasat fara bazele de la Mogosoaia, Buftea si fara renta de 50.000 euro pe an.

Pachetul de beneficii al presedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat in Comitetul Executiv, inaintea Adunarii Generale din 5 martie, care l-a adus in fruntea FRF pe Razvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat in cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu sa devina presedinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o renta viagera in valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei cladiri a FRF, orice interventie chirurgicala sau recuperare medicala platita de FRF, o limuzina de la FRF si benzina decontata indiferent de numarul de kilometri parcursi, telefon, personal anjagat cu salarii in limita a 5.000 de lei lunar, deplasari la meciurile echipei nationale cu decontarea cazarii la hotel de cinci stele si diurna de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renuntat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzina si la secretara.

14:22 28 Jun

BREAKING NEWS: Adunarea Generala a decis invalidarea contractului cu Sandu, fostul sef FRF urmand sa fie trimis in judecata pentru recuperarea banilor.

13:26 28 Jun

Directorul tehnic al FRF, post ocupat in acest moment de Anghel Iordanescu, va face parte din Comitetul Executiv, a decis Adunarea Generala extraordinar? a FRF, care a votat o propunere formulata de AJF Brasov, CS Osorhei si ACS Berceni. Astfel, numarul de membri ai Comitetului Executiv al FRF va creste de la 14 la 15. Totodata, membrii AG au aprobat toate propunerile de modificare a Statutului FRF facute de actuala conducere de la Casa Fotbalului.

AG a FRF a votat introducerea in statut a unui articol care prevede ca presedintele FRF sa ocupe, de drept, functia de administrator al Complexului National Academia de Fotbal Mogosoaia. Potrivit noului articol, presedintele FRF va putea delega aceste atributii catre o alta persoana. In prezent, Mircea Sandu ocupa postul de administrator al CNAF Mogosoaia SRL.

13:08 28 Jun

Nu s-a mai suspus la vot punctul care prevedea 3 mandate pentru presedintele FRF. Astfel, a ramas nemoficat, adica nelimitat. In campanie, Burleanu promisese doua mandate.

12:22 28 Jun

A fost votata si "munca in folosul comunitatii" la Adunarea Generala a FRF.

12:20 28 Jun

INFO: Tot statutul a fost votat de catre Adunarea Generala a FRF.

12:04 28 Jun

ACUM LIVE LA SPORT.RO: Lucian Lipovan si Mihai Mironica vin cu primele reactii de la Adunarea Generala a FRF.

11:44 28 Jun

In acest moment, se voteaza punctele de pe ordinea de zi:

11:34 28 Jun

UPDATE / PROTESTE LA ADUNAREA GENERALA: 20 suporteri din Rm. Valcea au venit sa scandeze impotriva lui Mitica si a lui Mircea Sandu, dar si a conducerii FRF. Motivul protestului este obtinerea licentei de catre CSU Craiova, acestia sustinand ca nu ar fi regulamentara, conform legii 54. Protestul decurge pasnic, jandarmii stau in fiecare clipa langa fani, care au venit cu bannere si nu au torte sau fumigene. Protestul este organizat, acestia avand dreptul de a mai ramane la sediul FRF pana la ora 13:00.

11:27 28 Jun

INFO: Noul statul trece pana acum fara probleme. S-a votat in unanimitate aproximativ un sfert din el. Avram a fost singurul impotriva, in anumite momente, dar nu a avut nicio sansa.

11:26 28 Jun

INFO: In noul statut, care se dezbate in aceste momente, apar 3 mandate pentru presedintele FRF, nu doua, asa cum sustinea Burleanu in timpul campaniei.

11:17 28 Jun

PROTESTE LA FRF: Fanii din Valcea au ajuns la sediul FRF pentru a protesta.

11:16 28 Jun

Schimb dur de replici intre Burleanu si Avram:

In timp ce Razvan Burleanu a citit un document care trebuia votat, Vasile Avram a protestat, sustinand ca asa ceva nu poate fi votat astazi, pentru ca nu se stie continutul. Replica lui Razvan Burleanu a venit imediat, presedintele FRF declarand ca "aceasta este Adunarea Generala Extraordinara, nu ordinara", in care el supune la vot si membrii trebuie sa voteze. Avram a votat impotriva.

10:57 28 Jun

LIVE LA SPORT.RO: La 12:00, in direct la Sport.ro, vedeti toate reactiile dupa Adunarea Generala a FRF

10:56 28 Jun

DECIZIE: Comisia de cenzori formata din 3 specialisti a fost aprobata in unanimitate

10:49 28 Jun

Razvan Burleanu:

"Auditul FRF pe 2013 e gata. Concluzia e reducerea profitului FRF pe 2013 cu 17 milioane de lei din cauza unor erori contabile. Bilantul pe 2013 ar trebui corectat"

10:43 28 Jun

Razvan Burleanu si primul atac la adresa lui Mircea Sandu:

"Primul pas a fost eliminatea firmelor care au capusat Federatia. Asa am redus semnificativ costurile meciurilor. Biletele costa mai putin si productia si distributia. Am eliminat din intermediari. Pana acum acest serviciu era oferit de firma unei rude a unui angajat al FRF. Acum costul e ZERO! Si nu ne-am dat prime"

10:40 28 Jun
10:40 28 Jun

Razvan Burleanu: 

"Vrem sa scoatem fotbalul romanesc din aceasta fundatura si ciulini, avem 20 de ani de cand nu am mai fost la un campionat mondial, trebuie sa trecem la un alt nivel"

10:39 28 Jun

INFO: La Adunarea Generala sunt 188 din 225 de membri si se poate vota orice statutar.

10:35 28 Jun

Razvan Burleanu:

"Adio pile si relatii. Se inchide cercul vicios al favoritismelor. Va rog nu trimiteti cadouri, mailuri, faxuri marti de ziua mea cu gandul ca se face o lista cum unii mi-ati spus ca era pe vremuri"

10:34 28 Jun

Un al 13-lea punct a aparut pe ordinea de zi:

10:34 28 Jun

Primele imagini de la Adunarea Generala FRF:

10:07 28 Jun

Adunarea Generala FRF a inceput.

09:12 28 Jun

Adunarea Generala incepe astazi la ora 10:00. Pe www.sport.ro ai informatii in timp real.

09:04 28 Jun

Azi are loc Adunarea Generala din cadrul FRF. Iata ordinea de zi:
1. Constatarea implinirii cvorumului
2. Aprobarea ordinii de zi
3. alocutiunea presedintelui FRF
4. Informarea privind numirea domunului Chivorchian in functia de secretar general
5. Desemnarea a trei persoane cu privire la intocmirea procesului verbal oficial sau verificarea acestuia in cazul in care a fost facut prin stenograma
6. Aprobarea componentei nominale a Comisiei de Cenzori
7. Aprobarea hotararii Adunarii Generale Extraordinare a FRF din 28 iunie 2014
8. Dezbaterea si schimbarea administratorului CNAF Mogosoaia SRL
9. Dezbaterea si validarea contractul de renta viagera incheiat intre FRF si Mircea Sandu
10. Situatia clubului SC Politehnica Timisoara SA
11. Dezbaterea si afilierea CS U Craiova SA
12. Dezbaterea si aprobarea statutului FRF

09:03 28 Jun

Cum s-au impartit banii:

Mircea Sandu - 3.453.630 lei
Adalbert Kassai - 426.000 lei
Vasile Filimon - 426.000 lei
Dumitru Mihalache - 106.500 lei
Vasile Avram - 12.750 lei

09:01 28 Jun

Noul sef al Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, iese iar la atac: a aflat ca Sandu si-a tras un milion de euro din procesul cu Loteria.

Federatia a incasat peste 15 milioane de euro din procesul cu Loteria, iar 10% din suma s-a impartit intre angajati. Sandu a luat cel mai mult, acuza Burleanu. "Domnul...si fac o pauza aici, pentru ca mi s-a recomandat sa nu-i mai pronunt numele, a luat un milion de euro comision, vi se pare normal?", a spus presedintele FRF.

De cealalta parte, fostul sef de la Federatie, Mircea Sandu, a raspuns sec: "Nu ma intereseaza". Si avocatii care au adus milioanele la FRF au fost platiti cu 2,5 milioane de euro: "Si altcineva a mai luat un milion de euro", a spus Burleanu.

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doi morţi şi 21 răniţi în urma unui atac armat, la Oslo. Incidentul este tratat ca un act terorist. Cine ar fi autorul
Modifică setările cookies