Gigi Becali, bun de plată la FRF! Patronul FCSB-ului a pierdut procesul cu instituția condusă de Răzvan Burleanu

Gigi Becali FCSB FRF LPF Razvan Burleanu Fotbal intern Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 22:15
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 22:19

Patronul FCSB-ului a pierdut procesul pe care l-a inițiat acum 4 ani împotriva Federației Române de Fotbal.

În 2019, Gigi Becali (64 ani) a dat în judecată Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal. Patronul FCSB-ului nu a fost de acord că cele două instituții au obligat cluburile profesioniste să-și înființese secție de fotbal feminin.

Gigi Becali a pierdut procesul cu FRF și trebuie să plătească 20.000 de lei 

În primă fază, la un an distanță, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins contestația FCSB-ului, ca în 2022, Tribunalul București să-i dea câștig Federației Române de Fotbal. Pe lângă eșec, Gigi Becali este nevoit să plătească și cheltuielile de judecată, care s-au ridicat la 20.000 de lei. 

Însă, omul de afaceri mai are o șansă. Hotărârea nu este definitivă, iar FCSB poate face recurs în termen de 30 de zile.

„Admite apelul formulat de apelanta pârâtă Federaţia Romana de Fotbal. Anulează încheierea de şedinţă din data de 21.12.2020, precum şi, în parte, sentinţa civilă nr. 1425/25.10.2021 şi, rejudecând: Respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă. Obligă reclamanţii să plătească pârâtei suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate.

Respinge apelul formulat de apelanţii reclamanţi Argăseala Valeriu şi Fotbal Club FCSB SA, ca nefondat. Obligă apelanţii - reclamanţii să plătească intimatei pârâte suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!