EXCLUSIV „Astăzi voi face demersurile oficiale!” Șeful Școlii de Antrenori nu se lasă și anunță noi măsuri împotriva FCSB

FCSB Lucian Burchel mihai pintilii Superliga FCSB
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 12:54
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 13:04

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal, anunță că va lua măsuri împotriva FCSB, după ce „roș-albaștrii” au plecat în cantonament fără antrenorul principal.

Burghel a anunțat că va trimite o scrisoare oficială către CNFPA și către Federația Moldoveană de Fotbal pentru a afla dacă Mihai Pintilii are licență UEFA B dobândită în țara vecină.

(n.r. - E vraiște la FCSB) din punct de vedere al calificărilor și al licenților.

În momentul de față, în cursul zilei de astăzi, tocmai am ieșit de la discuțiile cu directorul tenic și președintele Răzvan Burleanu, voi face demersurile oficiale pe lângă CNFPA și pe lângă Federația Moldoveană de Fotbal pentru a identifica dacă personele respective, despre care știm că fac parte din staff-ul FCSB au cumva calificare de antrenor dobândită în vreun anumit sistem. Și așteptăm un răspuns de la CNFPA, care e autoritatea de reglementare a profesiei de antrenor în România.

Burchel: „CNFPA nu poate echivala acel document obținut în Moldova!”

La fel vom face și pentru Licența UEFA B, pentru că există tendința foștilor jucători din România să facă Licența B în Moldova, mai ales dacă nu au dobândit calificarea de antrenor. Ei trebuie să știe și să afle că acel carnet de antrenor pe care ei îl obțin la finalul Licenței UEFA B nu poate fi recunoscut în momentul de față și echivalat pentru a se transforma într-un carnet de antrenor valabil pe teritoriu României. Cred că am fost suficient de clar.

Ei pot activa cu acel carnet în Moldova. Dar pentru a putea activa în România cu acel document, el trebuie recunoscut și echivalat ca orice diplomă care se obține de către un cetățean străin care vine la noi în țară. Iar în momentul de față, CNFPA nu poate echivala acel document și să dea dreptul deținătorului să lucreze oficial în România ca antrenor”, a spus Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori a FRF, la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Mihai Pintilii (38 de ani) a fost numit pe banca FCSB-ului după ce Nicolae Dică și-a dat demisia. Cum fostul căpitan al „roș-albaștrilor” nu a obținut încă licența de antrenor, Gigi Becali i l-a adus alături pe Leo Strizu, care deține licența PRO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!