VIDEO EXCLUSIV Gică Popescu: „Am bătut Columbia și s-au umflat mușchii pe noi”. Episodul genial povestit de fostul internațional

Gica Popescu cm 1994 nationala romaniei Fotbal intern "A fost primul pas dintr-un drum lung". Mesajul emoționant transmis de Gică Popescu pentru fiul său la debutul în Liga 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 17:20
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 17:20

România a învins-o pe Columbia în Grupa A de la Campionatul Mondial din 1994, scor 3-1, grație reușitelor lui Florin Răducioiu (15', 89') și Gică Hagi (34').

România a terminat atunci grupa pe prima poziție, cu șase puncte din nouă posibile. Elveția a ocupat locul secund, cu patru puncte, Statele Unite ale Americii, locul trei, tot cu patru puncte, iar Columbia a părăsit competiția după ce a înregistrat doar trei puncte.

Gică Popescu: „Am bătut Columbia și s-au umflat mușchii pe noi”. Episodul genial povestit de fostul internațional

Fost internațional român și actual președinte la Farul Constanța, Gică Popescu a evidențiat faptul că celelalte naționale se temeau de România și, totodată, a povestit un episod genial, după ce „tricolorii” au învins-o pe Columbia la Mondialul din Statele Unite ale Americii.

„Se temeau, cum să nu se teamă? Toate echipele naționale care veneau la București se temeau. Dar se temeau, pentru că aveam rezultate. Naționala României era compusă din jucători care evoluau pentru cluburi importante și care reprezentau ceva la respectivele echipe.

Am bătut Columbia în primul meci, s-au umflat mușchii pe noi și ne-am dus contra Elveției să-i atacăm. Ne-am dus din primul minut, am avut ocazii, le-am ratat și am pierdut 4-1. Și atunci, ce faci? Joci la rezultat?

Nea Puiu a ales partitura potrivită pentru a face rezultate. În preliminariile pentru '98 am câștigat nouă meciuri la rând și al 10-lea am făcut în Irlanda egal. Ne certam între noi, pentru că voiam să facem 10 din 10, de parcă am pierdut calificarea!”, a spus Gică Popescu în cadrul unei conversații telefonice la emisiunea „SuperFanii”. 

După victoria cu Columbia, Elveția a marcat de patru ori împotriva României, iar „tricolorii” punctaseră pe tabela de marcaj doar în minutul 35, prin Gică Hagi.

România, la Mondialul din '94

România a terminat pe prima poziție Grupa A de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii. În fazele eliminatorii, „tricolorii” au scos-o din joc pe Argentina, scor 3-2, în optimi, dar nu au putut să treacă de Suedia (2-2, 4-5 d.l.d.), în sferturile de finală ale competiției.

Gică Popescu, la emisiunea „SuperFanii”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!