Fotbalul românesc, zguduit din temelii! Reacție energică după ce Tribunalul București a hotărât că FRF funcționează ilegal

Razvan Burleanu Federatia Romana de Fotbal FRF Fotbal intern Răzvan Burleanu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 18:07
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 18:15

Adrian Mititelu a obținut o victorie uriașă în instanță.

Tribunalul București a dat o lovitură dură Federației Române de Fotbal (FRF) în procesul intentat de Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova. Instanța a decis că FRF, condusă de Răzvan Burleanu, funcționează ilegal, aruncând fotbalul românesc în haos și incertitudine.

Decizia are consecințe majore, punând sub semnul întrebării legitimitatea tuturor actelor emise de FRF din 2004. Adunările generale, acordările de licențe și alte decizii ar putea fi declarate nule, cu un impact semnificativ asupra structurii fotbalului românesc.

Florin Prunea: "O șocantă ilegalitate!"

Florin Prunea, a declarat că decizia este "șocantă" și că "toate cluburile din Liga 1 funcționează ilegal" în acest moment.

"Este o chestiune foarte veche. Știa toată lumea. Au fost probleme. Esența e că din 2004, adunări generale, acordări de licențe sunt nule.

A fost un lanț al slăbiciunilor. A fost ilegal. E șocant. Problema e că a avut loc o adunare generală cu 13 cluburi recent prin care au încercat să dea o formă de legalitate cumva.

Acum toate cluburile din Liga 1 funcționează ilegal, după decizia asta, dar nu știu dacă e definitivă", a spus Florin Prunea, potrivit Digisport.

FRF are la dispoziție 5 zile pentru a face apel la decizia instanței.

Decizia instanței

”Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira.

Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid).

Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!