Romario Benzar Daniel Benzar FCSB Fotbal intern

Foste talente, acum caută echipe: frații pe care Becali visa să ia zeci de milioane de euro sunt azi liberi de contract

Deși li se prevedea un viitor luminos, niciunul n-a confirmat la cel mai înalt nivel.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Sambata 27 Mai 2023, 16:08
Data actualizarii: Sambata 27 Mai 2023, 16:14

Mircea Rednic a anunțat că a pus pe liber trei jucători de la UTA, unul dintre ei fiind Romario Benzar (31 de ani), fotbalist cu 19 selecții la naționala României. Fundașul dreapta, pe care Gigi Becali îl vindea pe 2 milioane de euro în iulie 2019, a mers din rău în mai rău în ultimii ani. La fel ca fratele său, Daniel Benzar (25 de ani).

Daniel Benzar n-are echipă de câteva luni și s-a remarcat doar prin indisciplină

Benzar cel mic este, la rândul său, liber de contract, după ce Poli Timișoara s-a despărțit de el la finalul lunii martie. Daniel Benzar a impresionat la FCSB în 2017, când avea numai 19 ani, iar Gigi Becali îi făcea imediat o clauză de reziliere colosală: 20 de milioane de euro.

În total, Daniel Benzar a jucat 16 meciuri la FCSB și-a înscris șase goluri. Deși la un moment visa că va încasa zeci de milioane de euro în schimbul său, Becali l-a împrumutat în trei rânduri, după care în 2019 l-a cedat definitiv, fără bani, la Voluntari.

De acolo, cariera lui Daniel Benzar a mers din rău în mai rău. Între 2020 și 2021 a evoluat la Rapid, unde a prins doar zece meciuri. În 2021 a trecut la Poli Timișoara, echipa din orașul natal, care l-a dat afară de două ori! Prima dată, în februarie 2022, pentru ca apoi să-l readucă în vara aceluiași an. În martie 2023, Poli l-a concediat din nou pe Daniel Benzar.

„Am reziliat cu Benzar, pentru că era accidentat”, a spus atunci, scurt, Paul Codrea, tehnicianul bănățenilor. În ultimii ani, Daniel a avut și probleme cu indisciplina. În noiembrie 2021, când era sub contract cu Timișoara, a fugit în Statele Unite după iubita sa și nu s-a mai prezentat la antrenamente.

  • 50.000 de euro e cota actuală a lui Daniel Benzar
  • 450.000 de euro a fost valoarea sa cea mai mare, în 2019

Romario Benzar s-a prăbușit după transferul în Italia

Dat afară de Mircea Rednic, Romario Benzar pare să urmeze drumul fratelui său, chiar dacă fotbalistul de bandă dreaptă are un CV mai bogat. Crescut la Academia lui Gică Hagi și campion cu Viitorul în 2017, Romario a fost adus la FCSB pentru 700.000 de euro. După două sezoane la echipa patronată de Becali, a fost vândut la Lecce, în schimbul a două milioane de euro. 

„Nu e un transfer bun. Nu mai găsesc fundaș dreapta ca el. Dar m-a rugat impresarul să-l las să plece. Mi-a zis că e vorba de viața jucătorului. De o lună se roagă de mine. Eu nu am vrut, dar până la urmă am acceptat. M-a sunat și Benzar, mi-a zis ‘nea Gigi, îți voi mulțumi toată viața după ce ai făcut pentru mine’. M-a impresionat, i-am spus: ‘Nu mai fuma și vei ajunge la un club mai mare’”, declara Becali, la momentul mutării.

Romario Benzar nu s-a impus la Lecce, pentru care a jucat doar patru meciuri! A fost împrumutat, pe rând, la Perugia și la Viitorul, dar nu și-a mai regăsit niciodată forma de odinioară. 

Hagi i-a mai dat o șansă vara trecută, când l-a transferat la Farul, doar că Romario Benzar a prins doar șase partide pe Litoral. Farul l-a lăsat să plece în iarnă, când fundașul dreapta a semnat cu UTA și era anunțat drept o piesă importantă pentru arădeni. N-a fost să fie nici de data asta: nouă meciuri a jucat Romario la UTA, fără să rupă gura târgului.

„Le dau o șansă să-și caute din timp alte echipe. În aceeași situație sunt Benzar și Erico, asta e viața, nu ai ce să faci. Din moment ce au fost de atâția ani aici și tot te bați la retrogradare… Cred că e momentul să mai și schimbăm”, a zis Mircea Rednic ieri, după ce a renunțat oficial la Romario.

  • 60 de meciuri a jucat Romario Benzar la FCSB, reușind un gol și nouă pase decisive.
  • 250.000 de euro e cota sa actuală.
  • 2,5 milioane de euro valora Benzar cel mare în 2019.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!