Sorana Cirstea Sorana Cirstea accidentari Sorana Cirstea corp Tenis WTA Romania Tenis

Corpul Soranei Cîrstea, distrus de viața de jucătoare profesionistă de tenis: daunele fizice imense resimțite de româncă

Sorana Cîrstea a explicat în doar 60 de secunde dificultățile colosale întâmpinate în viața de sportivă profesionistă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 23:00
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 22:58

Cu peste 15 ani de experiență în circuitul de elită al tenisului feminin, Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit o parte din daunele fizice aduse de anii petrecuți în tenisul profesionist. 

Jucătoarea din România a afirmat că are în istoricul său medical trei hernii, multiple rupturi abdominale, mari deficiențe la nivelul cartilajului din zona genunchilor, dar și probleme serioase la nivelul umărului. 

Sorana Cîrstea: „Primul lucru pe care îl fac, când mă ridic din pat, e să mă gândesc la ce mă doare azi mai mult.”

„Primul lucru pe care îl fac, când mă ridic din pat, e să mă gândesc: 'ok, azi ce doare mai mult?' Așa e, la nivelul ăsta nu ai cum. De asta se spune că sportul de performanță dăunează grav sănătății. Sportul de masă e bun pentru sănătate. 

Gândește-te că nu mai am genunchi. Nu mai am cartilaj la genunchi și îmi fac injecții cu acid hialuronic în genunchi o dată la trei-patru luni.

Am două hernii lombare, una cervicală, am rupturi abdominale, în ambele părți, nu știu câte entorse, mi s-a rupt fascia plantară... acum sunt accidentată la umăr, fac recuperare, nu vrei să știi ce e în neregulă cu umărul meu,” a declarat Sorana Cîrstea, în podcastul „La fileu.” 

Modifică setările cookies