NEWS ALERT FCSB sau CSA Steaua? Aceasta este întrebarea! Ce decizie a luat astăzi Înalta Curte de Casație și Justiție

FCSB CSA Steaua Bucuresti Inalta Curte de Casatie si Justitie palmaresul Stelei proces Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Martie 2023, 10:45
Data actualizarii: Joi 02 Martie 2023, 10:52

Înalta Curte de Casație și Justiție fixase pentru 2 martie noul termen privind procesul pentru palmaresul Stelei dintre FCSB și CSA Steaua București.

UPDATE ORA 10:45 Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 16 martie pronunțarea unui verdict!

UPDATE ORA 09:30 La proces, cauza lui FCSB este susținută de Dan Idiță și Virgil Boglea, iar CSA Steaua este reprezentată de Florin Talpan.

UPDATE ORA 09:00 Procesul, mai exact al doilea termen al recursului pentru palmaresul Stelei, urmează să înceapă! Ziua de la Înalta Curte de Casație și Justiție debutează însă cu alte dosare.

Ce se judecă astăzi? Reprezentanții celor de la FCSB au făcut recurs la decizia luată de Curtea de Apel din iunie 2021, potrivit căreia palmaresul Stelei din perioada 1947 - 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003, asupra căruia, potrivit Steaua Liberă, CSA poate emite pretenții în urma deciziei luate anul trecut.

În cazul celor de la CSA Steaua va fi vorba, din punct de vedere juridic, despre o acțiune de constatare. Mai pe scurt, ”militarii” cer dreptul exclusiv de proprietate asupra palmaresului Secției de Fotbal, iar dacă vor avea câștig de cauză, FCSB nu mai poate susține, din punct de vedere juridic, că este continuatoarea Stelei!

Ce a decis Curtea de Apel în iunie 2021

Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!