VIDEO EXCLUSIV Din titular indiscutabil în Liga 1, la rezervă în Cipru: „Nu suflă nimeni în ciorba lui!” Ongenda, așteptat în România: „Ce l-aș aștepta!” 

Hervin Ongenda (26 ani) s-a transferat în această iarnă la Apollon Limassol. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 14 Martie 2022, 13:17
Data actualizarii: Luni 14 Martie 2022, 13:39

FC Botoșani a încasat 200.000 de euro în schimbul mijlocașului ofensiv crescut la Paris Saint-Germain. Moldovenii au resimțit însă plecarea sa și a lui Malcom Edjouma, iar ratarea play-off-ului reprezintă o dovadă a acestui lucru. Valeriu Iftime a vorbit despre plecările celor doi fotbaliști, punctând că este legat sentimental de Hervin Ongenda. 

Valeriu Iftime: „Știam că nu va ajuca acolo pentru că nu suflă nimeni în ciorba lui!” 

Patronul lui FC Botoșani a dezvăluit că știa că Ongenda nu va primi minute la Apollon Limassol, în contextul în care francezul este un jucător 'capricios' pe teren, iar pentru a evolua la cel mai înalt nivel are nevoie de un ambient potrivit. 

„Nu știu dacă Edjouma va mai veni la mine și nici nu știu dacă e scopul nostru. Pentru mine, Hervin Ongenda, l-aș aduce oricând. Dar aici e o chestiune sentimentală mai mult decât fotbalistică, Marius știe mai bine. Pentru mine Hervin a fost o floricică într-un peisaj, pe care de foarte multe ori am vrut să îl fac mai frumos. El pentru mine e foarte special, nu joacă acolo, știam asta, pentru că nu suflă nimeni în ciorba lui și dacă nu îi creezi starea și ambițiile lui nu faci nimic cu el. 

În fotbalul mare știți foarte bine că nu e loc de pupături, știți: 'Hai, băiete, Hervin, facem, dregem, familia'. Acolo ai jucat bine, ești ok, dacă nu ai jucat bine, la revedere. Încă sper să poată deveni titular la Limassol”, a declarat Valeriu Iftime la PRO X

Reacție virală a lui Valeriu Iftime când a fost întrebat despre Ongenda: „Ăuuu, ce l-aș aștepta!”

În momentul în care moderatorul emisiunii i-a propus o posibilă revenire la FC Botoșani a lui Ongenda, Valeriu Iftime a avut o reacție savuroasă, dezvăluind că îl așteaptă fără probleme pe mijlocașul francez înapoi la echipa sa. 

„Ăuuu, ce l-aș aștepta, a treia, a patra oară, pe cuvântul meu dacă nu. Iar să fie două luni în care nu face nimic, dar după aia devine jucătorul nostru, cel mai bun din România. Poate asta e destinul lui să fie un jucător spectaculos pentru România. E cam puțin pentru viața lui, dar care e cel mai important scop? Are plăcerea de a juca fotbal, e admirat, căutat”, a adăugat finanțatorul. 

FC Botoșani l-a transferat prima dată pe Hervin Ongenda în 2018, de la Real Murcia, iar în ianuarie 2020 a fost vândut către Chievo Verona. Fotbalistul francez a revenit la gruparea moldavă în septembrie 2020, unde a jucat până la sfârșitul lunii ianuarie. 

La Apollon Limassol, Ongenda a jucat în doar trei meciuri, bifând un total de 46 de minute. În ultima partidă, de ieri, francezul a oferit un assist pentru remiza cu Anorthosis, 1-1. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies