Cum i-a jucat feste matematica olimpicului Gigi Becali. "CFR nu mai e echipa aia puternică". Ce șanse îi dădea  FCSB-ului la titlu, luna trecută

Gigi Becali CFR Cluj FCSB Gigi Becali - FCSB Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 17:08
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 17:55

Gigi Becali a reacționat la primul impuls după victoria din aprilie a FCSB-ului la Cluj, cu CFR, scor 1-0 (Octavian Popescu '74).

Echipa antrenată de Toni Petrea își adjudeca în Gruia, în urmă cu o lună, trei puncte și, pentru că se apropia la doar două puncte de CFR, relansa lupta la campionat. Exuberant ca de fiecare dată, afaceristul din Pipera s-a lansat imediat în declarații optimiste. Jocul roș-albaștrilor îi dădea speranțe, iar programul play-off-ului îi aducea echipei sale o ultimă confruntare - pentru titlu - în runda de final, chiar pe teren propriu. 

Gigi Becali: "Sunt experimentați, dar nu mai au forță"

Becali spera să joace în Ghencea cu CFR, însă în cele din urmă s-a mulțumit și cu arena din Buzău. ”CFR nu mai e echipa aia puternică. Sunt experimentați, dar nu mai au forță, mai ales în fața unei echipe tinere ca a noastră. La ora asta suntem campioni", afirma Becali, la Pro Arena, cu zâmbetul pe buze. 

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg pentru că Voluntariul lui Liviu Ciobotariu i-a ars, în mare măsură, speranțele patronului de la FCSB. Purtat de vântul optimismului, Becali făcea în urmă cu o lună conexiuni cu trecutul său în școală, unde susținea că avea note mari la matematică. Așa că s-a lansat și în previziuni. Previziuni în procente. "Bine, dacă e să spun în procente, FCSB are 55% la sută șanse să câștige titlul, CFR Cluj are 40%, iar Craiova doar 5%", mai afirmat omul de afaceri. 

Evoluția submediocră din remiza cu Voluntari (2-2) și greșeala tușierului Valentin Avram care nu a văzut ofsaidul de la golul de 2-2 marcat de Cristi Costin l-au făcut pe Becali să mai aibă doar de doi bani speranță. CFR joacă duminică seară, acasă, cu Universitatea Craiova (21:30), iar în cazul unei victorii va cuceri al cincilea titlu consecutiv, al optulea din istorie. 

Gigi Becali: "Într-o zi, a venit o inspecție și am primit doi de 10 într-o oră”

Matematica lui Becali n-a funcționat. Ce spunea patronul vicecampioanei în urmă cu o lună, la Pro Arena? "Păi, eu la școală cu matematica eram. La celelalte aveam cinci (n.r.- nota), dar venea să mă scoată din oră și mă lua la matematică. Venea și mă scotea din oră și mă ducea la matematică, pentru că eu eram cu matematica. Făceam meditații pentru Olimpiadă. Într-o zi, a venit o inspecție și am primit doi de 10 într-o oră”. 

FCSB, gruparea finanțată de Becali, a cucerit ultimul titlu în 2015, cu Costel Gâlcă pe bancă, an în care ASA Târgu Mureș a pierdut în ultima etapă, acasă, scor 1-2 cu Oțelul formație care era deja retrogradată. În aceeași rundă, acum șapte ani, FCSB termina la egalitate, la Iași, cu Poli, și sărbătorea titlul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!