fcsb - fcu craiova FRF VAR Fotbal intern

Cum explică FRF momentul cu arbitrul care se vede în monitor în timpul meciului FCSB - FCU Craiova

Sistemul de Arbitraj Video avansează cu încetinitorul în fotbalul românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 17:35
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 17:46

FCSB și FCU Craiova au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat pe Arena Națională, în etapa a treia a Superligii.

În afara spectacolului fotbalistic din teren, cu execuții sclipitoare și parade ale celor doi portari, Ștefan Târnovanu respectiv Robert Popa, un moment ciudat a atras atenția în minutul 53.

Estonianul Joonas Tamm a deschis scorul pentru gazde, în minutul 48, în timp ce oltenii au revenit pe tabelă cu jumătate de oră înainte de final, prin golul marcat de Compagno, din penalty. Lovitura de la 11 metri acordată trupei din Bănie a venit după ce arbitrul Adrian Cojocaru a consultat sistemul VAR. Momentul a fost unul „cu cântec”, pentru că „centralul” s-a lovit de probleme tehnice majore.

Cojocaru a petrecut câteva minute bune în fața monitorului, unde la un moment dat s-a văzut pe el însuși. Într-un final, operatorii au găsit faza cu pricina, iar arbitrul a decis să acorde penalty pentru FCU și să-l avertizeze cu cartonaș galben pe fundașul Dawa.

"Referitor la faza din minutul 53, când s-a verificat abaterea comisă de Dawa în propriul careu, semnalul a intrat pe monitorul VAR de la marginea terenului înainte de a se comuta pe imaginile care trebuiau să vină din mașina VAR. Astfel, pentru câteva secunde, pe monitor s-au văzut imaginile din transmisiunea TV.

Din punct de vedere tehnic, încă mai sunt necesare anumite reglaje. Împreună cu partenerii responsabili de partea tehnică și administratorii stadioanelor, echipa de implementare VAR în România face toate eforturile pentru a se rezolva această situație.

Sistemul VAR implementat în România este unul care îndeplinește toate criteriile FIFA. De asemenea, instruirea arbitrilor și a tehnicienilor VAR s-a făcut conform indicațiilor FIFA și sub supravegherea FIFA", se arată în comunicatul FRF. 

Modifică setările cookies