Fotbal intern

CSA răspunde apelului venit din partea fanilor! Decizia imediată luată după demersul suporterilor din AS47

Oficialii clubului Steaua au reacționat rapid, după ce fanii le-au cerut să pună presiune pe autorități pentru schimbarea Legii Sporturilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 14:47
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 15:07

Asociația suporterilor steliști AS47 a solicitat în urmă cu o săptămână un răspuns din partea UEFA cu privire la statutul CSA Steaua.

Forul de la Nyon le-a răspuns fanilor steliști că regulile internaționale nu interzic promovarea în prima ligă a cluburilor finanțate din bani publici, precizând, în același timp, că regulamentele interne au prioritate în această privință.

În acest cotext, suporterii steliști au solicitat conducerii CSA să facă toate demersurile care se impun, astfel încât legea sportului din România să fie schimbată, iar cluburilor susținute din banii publici să li se permită să evolueze în prima ligă din România.

CSA a cerut schimbarea Legii Sportului

La câteva zile de la solicitarea suporterilor, CSA a anunțat printr-un comunicat oficial că a trimis o adresă către MTS prin care solicită modificarea și completarea Legii Educației și Sportului, numărul 69/2000.

„În urma materialelor referitoare la răspunsul oferit de UEFA asociației suporterilor (AS 47), dar și a numeroaselor solicitări, privind un punct de vedere, primite pe adresa oficială de contact a clubului, dorim să îi informăm pe toți susținătorii echipei Steaua București, că în data de 05.08.2021, a fost trimisă către Ministerul Sportului o adresă cu propuneri privind modificarea și completarea Legii Educației și Sportului, numărul 69/2000, mai exact a articolului 31.

Cu această ocazie ținem să-i asigurăm pe toți iubitorii culorilor roș-albastre, că la nivelul clubului nostru se fac toate demersurile necesare, pentru ca echipa de fotbal Steaua București să revină pe prima scenă a fotbalului românesc”, se arată în comunicatul oficial al clubului.

Ce prevede Legea Sportului din România

Articolul 31

Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale.

Articolul 42

(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.

(2) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federațiilor sportive naționale, își desfășoară activitatea în baza statutelor și regulamentelor proprii.

De același obstacol s-a lovit și FC Argeș, care a trebuit să fuzioneze cu SCM Pitești, devenind Campionii FC Argeș, pentru a putea promova.

Modifică setările cookies