Fotbal intern

Cristi Chivu a refuzat-o pe Dinamo. "Ne-am întâlnit la Stejarii"

Dezvăluire din partea unui apropiat al fostului mare fundaș de la Ajax, AS Roma și Inter Milano. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 17:11
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 17:41

Antrenor la Inter Primavera, Cristi Chivu (41 de ani) a decis să-și înceapă cariera de tehnician abordând tehnica pașilor mărunți. A luat-o de jos, de la copii și juniori, pentru a nu arde vreo etapă de pe scările firești ale performanței. A ales formația la care a cunoscut cele mai mari rezultate din carieră, Inter Milano. 

Formația alături de care, sub comanda lui Jose Mourinho, cucerea Liga Campionilor în 2010, i-a oferit un mediu compatibil cu marea performanță. Deși la un moment dat s-a zvonit că ar vrea după retragere să se stabilească în România, reșițeanul a ales să rămână în Milano, alături de soția sa, Adelina, și de cele două fete. 

Apropiat al fostului căpitan al României, Cristi Bobar, președintele formației CSM Reșița a activat în trecut la Dinamo, unde a fost manager sportiv, pe vremea în care trupa din Ștefan cel Mare era patronată de Ionuț Negoiță. 

Cristi Chivu a avut ofertă de a deveni manager general la Dinamo 

Bobar, cel mai tânăr membru în Adunarea Generală a FRF pe vremea lui Mircea Sandu, a vrut să dea o adevărată lovitură și să-l convingă pe Chivu să devină manager general la Dinamo.

„Cristi Chivu a avut ofertă de manager general, de la Dinamo. Ne-am întâlnit la Stejarii, am discutat, dar el a refuzat. Făcea ce voia el la Dinamo.

A refuzat, a zis că vrea să meargă în Italia, să antreneze copii. El a luat-o de jos, poate ajunge oricând la prima echipă a celor de la Inter. Au existat multe cazuri", a declarat Cristi Bobar, potrivit as.ro.

  • 75 de selecții a strâns Cristi Chivu la naționala României 
  • 3 goluri a marcat Cristi Chivu pentru naționala României 
  • 169 de meciuri a jucat reșițeanul pentru Inter
  • 3 goluri a înscris Chivu pentru Inter Milano 

Cristi Chivu e și preferatul lui Victor Pițurcă 

Mare fan Inter Milano, Victor Pițurcă îl apreciază pe Cristi Chivu, fostul său elev de la prima reprezentativă. "După fiecare rezultat bun îl felicit. Cred că Cristi Chivu va ajunge un mare antrenor. Eu i-am și zis că am visat să joc și să antrenez Interul. <<Dacă eu nu am reușit asta, măcar tu să o faci!>>

"Este serios, a luat-o de jos. Când la Inter ajungi la Primavera cei de la Inter nu te pun acolo pentru că ești tu Chivu și ai câștigat Liga Campionilor, te pun pentru că ești valoros", a declarat recent Victor Pițurcă la televiziunea Digi Sport. 

În urmă cu trei ani, românul a debutat ca antrenor la Inter Milano U14, iar de atunci a avansat la echipele U17, U18 ale clubului. În prezent, antrenează Inter Milano Primavera.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies