Fotbal intern

Varză a la Cluj: n-a mai jucat la CFR din august, dar a ajuns titular indiscutabil la națională!

Programul ”lejer” de la echipa de club i-a permis să devină, în scurt timp de la debutul internațional, unul dintre oamenii de bază.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 09:48
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 09:52

Guessouma Fofana (29 de ani), mijlocașul central francez de la CFR Cluj care evoluează pentru naționala Mauritaniei, a debutat aseară la Cupa Africii pe Națiuni, fiind integralist în eșecul cu Gambia din Grupa F, scor 0-1.

El a ajuns în vară la campioana Ligii 1, după ce evoluase numai în Franța natală, inclusiv în Ligue 1, la Amiens și Guingamp.

A debutat anul trecut la națională și a fost integralist în ultimele trei meciuri oficiale

Tot în vară a jucat și ultimul său meci la CFR Cluj: din luna august nu a mai fost folosit deloc, nici în campionat, nici în Cupa României, nici în cupele europene! 

Practic, plecarea lui Marius Șumudică de pe banca tehnică și venirea ca antrenor a lui Dan Petrescu au semnat sentința pentru Fofana.

În tot acest interval însă, mijlocașul născut în Le Havre a evoluat fără probleme la naționala Mauritaniei, unde a debutat în toamnă și a fost integralist în ultimele trei partide oficiale ale ”leilor”, la FIFA Arab Cup și acum la Cupa Africii pe Națiuni.

Modifică setările cookies