Fotbal intern

CFR Cluj - Dinamo Kiev 0-0. Meci pentru pace organizat de Mircea Lucescu

"Meciul pentru pace" CFR Cluj - Dinamo Kiev s-a jucat pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu și s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 22:42
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 23:37

CFR Cluj - Dinamo Kiev 0 - 0

 

Final de meci!

Minutul 63 - Costache șutează de la marginea careului, însă Buschan reușește să respingă excelent mingea.

A început repriza secundă. Costache și Negruț au intrat în locul lui Chipciu și Birligea.

Pauză!

Minutul 41 - Cristi Manea șutează de la distanță, iar mingea trece puțin peste poartă.

Minutul 30 - Meciul continuă sub semnul echilibrului, nici una dintre echipe nereușind să-și creeze vreo ocazie importantă.

Minutul 15 - Dinamo Kiev atacă în mod constant, însă acțiunile ofensive ale ucrainenilor sunt oprite cu succes de apărarea CFR-ului.

Minutul 1 - CFR Cluj începe în forță. Adrian Păun șutează de la marginea careului, dar mingea este respinsă de portarul Buschan.

A început partida!

Echipele de start:


Partida de pregătire face parte din turneul pentru pace organizat de Dinamo Kiev, așa cum a fost intitulat de ucraineni, după declanșarea războiului cu Rusia. Campionatul din Ucraina este suspendat pe o perioadă nedeterminată, iar echipele încearcă să rămână în formă cu jocuri în alte țări.

CFR Cluj - Dinamo Kiev, LIVE TEXT, de la 21:30

Dinamo Kiev a jucat deja două astfel de meciuri, cu Legia Varșovia și Galatasaray, ambele câștigate cu 3-1. De partea cealaltă, CFR Cluj vine după eșecul din derby-ul cu FCSB, scor 0-1, iar Dan Petrescu are ocazia să vadă la lucru jucători pe care s-a bazat mai puțin în ultima perioadă.

În perioada următoare, echipa lui Mircea Lucescu va disputa alte două partide din același turneu, cu Borussia Dortmund (26 aprilie) și Dinamo Zagreb (28 aprilie), existând discuții și cu alte echipe mari din Europa pentru organizarea unor jocuri caritable, precum Manchester City sau AC Milan.

Ce au spus Mircea Lucescu și Dan Petrescu înainte de CFR Cluj - Dinamo KIev

Mircea Lucescu, care a mers în centrul Clujului pentru a împărți trecătorilor biletele la meci, a explicat că toate veniturile în urma acestui joc vor merge către refugiații din Ucraina.

"Invit oamenii să vină la spectacol și la o adunare pentru pace. Ăsta e și scopul acestui joc, să atragem atenția că absolut toți suntem împotriva războiului, suntem pentru rezolvarea situației din Ucraina. Este un meci umanitar, toate încasările merg către copii și cei care au suferit în urma războiului. De aceea împart și eu bilete dintre cele pe care le-am cumpărat.

Să fie un joc spectaculos, sunt două echipe extrem de bine pregătite, sunt campioanele celor două țări. Suporterii care vor veni la stadion vor avea ce vedea. Sunt convins că vor pleca de acolo cu o impresie foarte bună vizavi de tot ceea ce înseamnă seara aceasta - spectacolul cultural ucrainean care va fi înainte, jocul în sine, atmosfera de pe stadion. Totul face să fie o seară pe care nu o vor uita ușor", a spus Mircea Lucescu.

Dan Petrescu s-a arătat încântat că are posibilitatea de a ajuta refugiații din Ucraina prin jocul de pregătire de la Cluj-Napoca.

"Nu e întâlnirea mea cu Mircea Lucescu, e întâlnirea noastră cu jucătorii din Ucraina. Putem ajuta refugiații care sunt în România, va fi un meci caritabil, ceea ce mă bucură foarte mult. E important pentru mine că mă întâlnesc cu cel mai mare antrenor din istoria României, Mircea Lucescu. M-a întânit cu el doar în meciuri amicale. Îmi doresc să fie un spectacol frumos pentru spectatori, un joc bun pentru ambele echipe, jucătorii să nu se accidenteze și sper să putem ajuta financiar refugiații din Ucraina", a spus Dan Petrescu înaintea meciului.

Modifică setările cookies