VIDEO Mircea Lucescu, alături de Emil Boc la Cluj. A împărțit bilete la meciul pentru pace: "Nu vor uita ușor seara asta!"

Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu, va disputa un meci amical contra lui CFR Cluj, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, astăzi, de la ora 21:30.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 13:05
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 13:07

Partida de pregătire face parte din turneul pentru pace organizat de Dinamo Kiev, așa cum a fost intitulat de ucraineni, după declanșarea războiului cu Rusia. Campionatul din Ucraina este suspendat pe o perioadă nedeterminată, iar echipele încearcă să rămână în formă cu jocuri în alte țări.

Mircea Lucescu, alături de Emil Boc la Cluj

Mircea Lucescu a sosit la Cluj-Napoca pentru meciul de diseară și a împărțit trecătorilor bilete la meci. Alături de antrenor a fost și primarul orașului, Emil Boc, care a lăudat inițiativa tehnicianului de 76 de ani.

"Invit oamenii să vină la spectacol și la o adunare pentru pace. Ăsta e și scopul acestui joc, să atragem atenția că absolut toți suntem împotriva războiului, suntem pentru rezolvarea situației din Ucraina. Este un meci umanitar, toate încasările merg către copii și cei care au suferit în urma războiului. De aceea împart și eu bilete dintre cele pe care le-am cumpărat.

Să fie un joc spectaculos, sunt două echipe extrem de bine pregătite, sunt campioanele celor două țări. Suporterii care vor veni la stadion vor avea ce vedea. Sunt convins că vor pleca de acolo cu o impresie foarte bună vizavi de tot ceea ce înseamnă seara aceasta - spectacolul cultural ucrainean care va fi înainte, jocul în sine, atmosfera de pe stadion. Totul face să fie o seară pe care nu o vor uita ușor.

Îmi pare rău pentru Dan Petrescu. Acum poate campionatul e mai interesant. Clujul o echipă cu mult experiență, Steaua (n.r - FCSB) are o echipă talentată și cu mult entuziasm, iar Craiova are mult orgoliu. Trei echipe se luptă pentru titlu

Vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru primirea de aici. Am avut totdeauna o relație specială cu Clujul, oraș tânăr, studențesc, frumos. Acum 50 de ani, veneam la Cluj și era altfel, acum e o altă ambianță. Ați făcut un oraș occidental și mă bucur foarte mult, sper să fie un exemplu pentru toată lumea", a spus Mircea Lucescu.

Emil Boc s-a arătat emoționat de întâlnirea cu Mircea Lucescu: "Pentru mine e o dublă emoție să îl am pe idolul tinereții mele în materie de fotbal. Trăim vremuri complicate și cu atât mai mult e de apreciat de face Mircea Lucescu, ce a organizat aici la Cluj. Sunt convins că diseară clujenii vor fi în număr mare la stadion pentru a fi solidari cu Ucraina, așa cum România a fost din primul moment. Mulțumesc, Mircea Lucescu pentru acest gest extraordinar, suntem împreună la bine și la greu".

Modifică setările cookies