EURO U21 Romania tragere la sorti Ateneul Roman tragere la sorti Euro 2023 Fotbal intern

VIDEO Când și unde va avea loc tragerea la sorți pentru Europeanul U21 din România și Georgia

Condusă de Emil Săndoi, reprezentativa U21 a României a jucat recent două meciuri amicale (1-4 cu Spania și 0-0 cu Olanda). 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 12:25
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 13:12

Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în țara noastră în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe.

Acesta se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Care sunt arenele din România care vor găzdui meciuri

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua și Giulești, din București, “Dr. Ctin. Rădulescu” și Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

Marți, 18 octombrie, de la ora 19:00, la București, în incinta Ateneului Român, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Echipele participante la turneul final sunt România și Georgia, din postura de țări gazdă, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Elveția, Italia, Anglia, Franța, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca și Israel. Cele 16 echipe naționale vor fi împărțite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală.

  • Ediția din 2023 va stabili și echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franța este deja calificată.
  • Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franței.

VIDEO Tavi Popescu, după România U21 - Olanda U21 0-0

Modifică setările cookies