Lovitura pentru Rapid: planul de reorganizare propus de Moraru, respins de Adunarea Creditorilor. Actionarul anunta: "Nu intram in faliment, ne vom descurca"

Rapid Valerii Moraru Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2016, 20:36
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2016, 22:26

Adunarea Generala a Creditorilor a respins, joi, modificarea si prelungirea pana in 2018 a planului de reorganizare din dosarul de insolventa al clubului Rapid, solicitare facuta de actionarul majoritar Valerii Moraru, anunta Agerpres, care citeaza surse din cadrul clubului alb-visiniu. 

UPDATE | Reactia lui Valerii Moraru: "Nu vom intra in faliment"

"Faptul ca s-a respins nu e o mare problema. Mai avem un an de zile, mergem conform planului de reorganizare aflat in vigoare. Le transmit suporterilor ca Rapid nu este in pericol de faliment. Nu iau in discutie cuvantul acesta. Va fi mai greu, e adevarat, pentru ca doream o reesalonare a datoriilor pana in 2018, dar asta este situatia. Nu am investit atat ca sa cedam tocmai acum. Ne vom descurca", a spus Valerii Moraru pentru Agerpres.

"Pentru a iesi din insolventa in luna mai 2017 si a avea finantare echipa pentru sezonul 2016-2017 avem nevoie de aproape 6 milioane de euro. Un milion va veni din drepturile TV daca vom promova in Liga I, restul de cinci trebuie sa ii gasim. Dar va spun, cea mai grea problema este sa formezi o echipa, ceea ce noi am facut. Lucrurile astea financiare le vom rezolva intr-un fel sau altul. Ne-ar fi ajutat prelungirea planului, dar mergem inainte", a mai spus acesta.


La Adunarea Generala au fost prezenti 90,01% dintre creditori. Dintre acestia 60,35 la suta au votat impotriva modificarii planului de reorganizare si doar 29,66 % au fost de acord cu propunerea actionarului majoritar al clubului. 

Conform Agerpres, votul hotarator l-a avut ANAF-ul, creditor principal cu 54,46% din creante (9.670.065 lei), care nu a fost de acord cu prelungirea planului. Printre cei care au votat impotriva se numara si fosti jucatori si antrenori ai clubului Rapid precum Viorel Moldovan, Sandu Tabarca, Cristian Sapunaru, Daniel Niculae sau Octavian Abrudan. 

De partea cealalta, au fost de acord cu prelungirea actionarul Valerii Moraru si compania sa Azuga Waters.

Actualul plan de reorganizare din cadrul dosarului de insolventa al clubului Rapid, confirmat in 28 martie 2014 de Tribunalul Bucuresti, este valabil pana in luna mai a anului 2017. Modificările dorite de actionariatul clubului se refereau la prelungirea cu un an a planului de reorganizare, pana in luna mai 2018, schimbarea organigramei, reesalonarea datoriilor curente, angajarea unui lot de maximum 25 de jucatori noi, externalizarea serviciului de vanzare bilete si spatiu publicitar. 

Tribunalul Bucuresti stabilise la 4 martie un nou termen in dosarul de insolventa al clubului de fotbal Rapid pentru 20 mai, data pana la care oficialii gruparii giulestene trebuiau sa supuna spre confirmare noul plan de reorganizare in fata instantei dupa aprobarea acestuia de catre Adunarea Generala a Creditorilor. 

Rapid, aflata in acest moment pe primul loc al Seriei I din Liga a II-a, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor clubului Rapid este de 17.754.712 lei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!