VIDEO EXCLUSIV Bogdan Stelea, imperial în meciul Generației de Aur! Cum a salvat o minge pe care scria gol

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 16:27
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 16:44

Generația de Aur - World Stars 3-2 a fost sâmbătă seara în direct pe Pro TV și VOYO. 

Bogdan Stelea a fost unul dintre remarcații partidei la care au asistat 55.000 de spectatori. Meciul de adio al Generației de Aur a doborât recordul de asistență pe Arena Națională din București și a conținut multe secvențe de fotbal de calitate, propuse de niște staruri care au evoluat ca în tinerețe. 

Arnold Stelea a fost unul dintre portarii pe care au mizat Anghel Iordănescu, Țiți Dumitriu și Dumitru Moraru, alături de Florin Prunea și Ștefan Preda - exact tridentul de la Campionatul Mondial din Statele Unite, unde tricolorii au fost eliminați în sferturile de finală de Suedia, la lovituri de departajare. 

'De unde ai mușchii ăștia?", a fost întrebat Stelea de Mihai Dedu, la microfonul Pro TV. "De unde, nu știu! Mă antrenez în fiecare zi. Fac în fiecare zi antrenament!", a răspuns fostul mare portar. 

Bogdan Stelea, ca în vremurile bune! Generația de Aur e "TOP" și în 2024

În debutul reprizei secunde, Bogdan Stelea a avut intervenţii spectaculoase, care au împiedicat selecţionata World Stars să se desprindă pe tabelă: a apărat încercarea de lob a lui Saviola (49), a respins în bară şutul lui Stoicikov (53), pe care l-a blocat apoi din nou. România a primit penalty (63), după o ciocnire între portarul Sebastien Frey şi Marian Ivan, iar Hagi a transformat fără emoţii.

După ce Stelea s-a remarcat în faţa lui Saviola (65), iar lobul lui Pandev (68) a trecut peste poartă, tricolorii au înscris golul victoriei la o fază magistrală: diagonală a lui Hagi pentru Munteanu, care a centrat perfect în faţa porţii, de unde Gâlcă, poate cel mai ''fit'' din naţionala Româneii, a reluat în plasă cu capul (72). Meciul a avut pauze de hidratare la fiecare sfert de oră. Acest meci a stabilit un record de asistenţă pe Arena Naţională, cu 54.967 spectatori.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!