Imaginile transformarii dramatice pentru Becali in inchisoare: "Nu vreau sa raman paralizat!" Patronul Stelei afla joi, 12.00, verdictul judecatorilor

►Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr – Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

UPDATE 4: Sport.ro va prezinta primele imagini cu Gigi Becali de astazi de la tribunal.

Patronul Stelei a purtat un guler cervical in fata judecatorilor si a aratat destul de slabit.

Totusi, asta nu l-a oprit sa ii salute pe ziaristi in momentul in care a iesit din tribunal si a fost urcat in duba.

UPDATE 3: Judecatorii au amanat anuntarea deciziei pentru joi, 20 februarie, ora 12.00

UPDATE 2: Becali s-a prezentat In fata magistratilor purtand, ca si la termenele anterioare, un guler cervical, el cerand instantei sa admita solicitarea de Intrerupere a pedepsei.

El a spus ca la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toti concluzionand ca interventia chirurgicala este iminenta.

"Cand cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, Intre care si medicul Ciurea, care este cel mai mare din Romania, arata ca daca nu se face operatia este pericol de paralizie, nimeni nu ma poate obliga sa fac aceasta interventie la un doctor pe care Il vor institutiile statului", a spus Becali In fata instantei.

Omul de afaceri a mai afirmat ca 10-20 de persoane care au suferit interventii similare In tara au ramas paralizate si ca el nu vrea sa pateasca acelasi lucru.

Avocata a mai spus In instanta ca va depune plangere penala Impotriva medicului sef al Serviciul de Medicina Legala (SML) Constanta pentru abuz In serviciu, pentru ca ar fi facut anumite recomandari pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie sa le faca.

"Se impune verificarea legalitatii demersului, pentru ca s-au emis opinii de avizare In conditiile In care legea nu permite aceasta cerere adresata judecatorului, competenta pentru aceasta avizare revenea exclusiv organelor judiciare. Am considerat acest demers o Incercare de a-l priva pe clientul nostru de un drept legal, acela de a beneficia de Intreruperea pedepsei ca urmare a concluziilor medicilor legisti Imputerniciti de instanta", a declarat avocata Maria Vasii jurnalistilor, la iesirea din sediul Tribunalului Constanta.

Pe de alta parte, procurorul DNA Andrei Bodean a cerut instantei sa respinga cererea de Intrerupere a pedepsei, sustinand ca afectiunea lui Gigi Becali poate fi tratata cu succes In spitalele din Romania si ca ar putea avea loc sub paza, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Alba.

UPDATE: Gigi Becali a fost adus in aceasta dimineata in fata judecatorilor, urmand sa astepte verdictul acestora. Daca acestia vor decide ca starea de sanatate a patronului Stelei este una grava si trebuie operat de urgenta, Becali poate fi eliberat pentru o perioada de pana la 3 luni!

Pentru a avea mai mult succes, Gigi Becali a decis sa fie aparat in fata judecatorilor de Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca. Aceasta a cerut eliberarea temporara pentru ca Becali sa se poata opera in strainatate. Desi dorea initial ca interventia chirurgicala sa aiba loc la Viena, patronul Stelei a inaintat astazi ca posibila destinatie pentru tratament orasul Munchen.


Experiza facuta de Serviciul de Medicina Legala (SML) Constanta a aratat ca Gigi Becali trebuie sa fie supus unei interventii chirurgicale, altfel viata ii va fi pusa in pericol, acesta dorind sa se opereze la o clinica din Viena, a declarat pentru MEDIAFAX, avocatul Daniel Ionascu.

"George Becali nu poate continua detentia daca nu se opereaza. Chiar daca este incarcerat, el poate alege locul in care sa fie operat. Noile coduri apara mai mult integritatea persoanei"
, a spus Daniel Ionascu, unul dintre avocatii finantatorului FC Steaua.

Avocatul a precizat ca Becali ar vrea sa se opereze la aceeasi clinica din Viena la care a fost operat si presedintele Traian Basescu, de hernie de disc, avand in vedere "probitatea cadrelor medicale".

"Potrivit ultimelor discutii, dumnealui ar vrea sa efectueze interventia chirurgicala la clinica la care s-a operat si domnul Traian Basescu, in Viena. in plus, la aceasta ora nu mai exista interdictie de a parasi tara sau localitatea, exista control judiciar, motiv pentru care el poate merge in strainatate sa se opereze", a mai spus avocatul.

Tribunalul Constanta va lua miercuri in discutie cererea lui Gigi Becali de intrerupere a pedepsei din motive medicale. Instanta a dispus in 11 ianuarie sa fie facuta o expertiza medico-legala, precum si un examen neuro-chirurgical, de catre Serviciul de Medicina Legala Constanta.

"Experiza arata ca, indubitabil, George Becali trebuie sa se opereze. Nu cred ca instanta va dispune in alt sens decat acela al admiterii cererii noastre. Conform expertizei, se impune operatia, intrucat el sufera de hernie de disc cervicala", a mai spus avocatul.

Seful Serviciului de Medicina Legala Constanta, Mihai Onciu, a confirmat ca raportul medical in cazul lui George Becali a fost finalizat, fiind trimis la instanta pentru a fi folosit la termenul de miercuri.

"Raportul a fost definitivat inca de vineri, iar acum se afla in instanta. Nu va pot spune ce contine. Asta veti afla maine (miercuri, n.r.) in instanta", a spus Mihai Onciu.

in 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere intrerupere a executarii pedepsei, din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana, care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanta cu guler cervical si a sustiut ca nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fara efect.

Gigi Becali a fost transferat, in 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Alba la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, pentru a fi supus unor investigatii medicale dupa ce a acuzat dureri de spate. El a revenit in penitenciar dupa sase zile.

Avocatul Bogdan Vlad declara ca Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicala, de catre medicii Spitalului Penitenciar Poarta Alba.

Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi la Festivalul ”Săptămâna Haferland” din Brașov GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies