Gigi Becali Antonio Semedo CFR Cluj FCSB Fotbal intern

Becali a plătit 1,2 milioane de euro pe el, iar acum lucrează la o firmă de curățenie: „E foarte greu să fii fotbalist la FCSB!”

Jucătorul pe care Gigi Becali a mizat în 2008 a ajuns să aibă un alt destin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Mai 2022, 11:07
Data actualizarii: Sambata 07 Mai 2022, 11:19

În vara lui 2008, Gigi Becali (63 ani) era impresionat de evoluțiile lui Antonio Semedo (42 ani) la CFR Cluj. Așa că patronul Stelei (actuala FCSB) a achitat 1,2 milioane de euro pentru atacant. Doar că portughezul a marcat 3 goluri în 30 de meciuri și l-a făcut pe omul de afaceri să îl lase liber de contract după doar un an. 

La doi ani de când a plecat de la FCSB, Semedo și-a încheiat cariera, după aventurile de la Unirea Urziceni, Alki Larnaca și Xazar Lankaran. Iar în prezent este stabilit în Anglia, acolo unde lucrează la o firmă de curățenie.

Semedo: „România nu e plină de romi!”

„Locuiesc în Anglia momentan, aici am văzut oportunităţi excelente atât pentru copii, cât şi pentru mine şi soţia mea. Familia a fost peste tot cu mine când jucam fotbal, e rândul meu să le fiu alături pentru ca ei să îşi îndeplinească visurile.

De exemplu soţia mea e în ultimul an de facultate, urmează să devină asistentă la un spital pentru copii. Eu lucrez la o firmă de curătenie, sunt asistent manager acolo.

Le spun mereu oamenilor din Anglia să nu le fie frică să vină în România. E o ţară care te primeşte cu braţele deschise, nu e plină de romi aşa cum crede toată lumea. România pentru mine e ţara unde am văzut cele mai frumoase femei din lume şi cei mai de treabă oameni. Iubesc România, îţi zic sincer!”, a declarat Antonio Semedo pentru Orange Sport

Portughezul a vorbit și despre transferul la FCSB, care a fost făcut de CFR fără știrea sa. Însă Semedo nu-l blamează pe Gigi Becali pentru că nu a reușit să se impună la clubul roș-albastru, ci de oamenii din jurul latifundiarului. 

Semedo: „Gigi Becali mi-a luat apărarea în mijlocul vestiarului!”

„E foarte greu să fii fotbalist la FCSB şi nu mă refer aici la calităţi, ci mental, psihic. E echipa unde antrenorul e bun pentru antrenamente şi atât. Când începe meciul, apar alţi antrenori acolo, mai mulţi.

Sincer, Gigi Becali mi s-a părut o persoana foarte bună, foarte de treabă. Ba chiar a fost omul care mi-a luat apărarea în mijlocul vestiarului în faţa celorlalţi colegi care nu încetau să ne critice pe mine şi pe Dayro Moreno. Problema nu a fost niciodată la Gigi Becali, ci la oamenii din jurul lui.

Am semnat cu FCSB pentru că CFR Cluj m-a vândut acolo fără ca măcar eu să ştiu sau să am un cuvânt de spus în asta. Ţin minte şi acum... Aveam meci cu Poli Iaşi şi m-a sunat Andone să îmi spună că eu mă duc la FCSB. De asta probabil mi-a fost dificil, pentru că nu am greşit eu, nu am gândit-o eu, ci mi-a fost impus transferul”, a precizat Semedo. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!