Fotbal intern

Bănel SHOW! Prima reacție când a fost contactat de Steaua: „N-am crezut! I-am închis telefonul!” și prima întâlnire cu Gigi Becali

Fostul mijlocaș al roș-albaștrilor a rememorat momentele când a fost curtat de clubul din Ghencea. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 13:28
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 13:36

De când s-a retras din activitate, Bănel Nicoliță (37 ani) s-a axat pe clubul de fotbal CS Făurei. Însă, fără sprijin financiar, fostul internațional român a fost nevoit să renunțe la echipa din orașul natal, pe care a dus-o până în Liga 3. 

Mereu cu zâmbetul pe buze, Bănel Nicoliță s-a axat pe școala de fotbal care-i poartă numele, acolo unde pregătește personal copiii. Iar pe lângă acest nou proiect, fostul jucător al Stelei, actuală FCSB, a mărturisit cum a reacționat când a fost contactat de clubul patronat de Gigi Becali (63 ani) pentru a ajunge în Ghencea. 

Nicoliță: „Eu sunt stelist de mic, nu pot să cred!”

„Mă plimbam prin Brăila și m-a sunat cineva că a văzut la televizor că vrea să te ia Steaua de la Timișoara. Mai stau ce mai stau, mă sună un număr. Era Mihai Stoica. 'Bună seara, sunt președintele de la Steaua, Mihai Stoica'. Nu am crezut că e el. Ca nume, ca om, îl știam, îl văzusem la televizor. Nu am crezut, i-am închis telefonul. Mă sună a doua oară.

– Sunt MM Stoica, vrem să te luăm la Steaua.

– Eu sunt stelist de mic, nu pot să cred.

– Vrea și Mirel să vorbească cu tine.

Mi l-a dat și pe Mirel și am vorbit cu el. Sunt momente unice. Nu îmi venea să cred, a declarat Bănel Nicoliță pentru as.ro

Totodată, fostul mijlocaș de bandă al roș-albaștrilor a mărturisit cum a decurs prima întâlnire cu Gigi Becali, pe care l-a văzut chiar în ziua când a semnat contractul cu Steaua. 

„Prima întâlnire cu domnul Becali a fost la Marriott. Mi-a zis: 'Sunt Gigi Becali', tremuram tot. 'Hai, tată, semnează aici!' Nici nu m-am mai uitat pe ce semnez. Am semnat pe cinci ani, nici nu m-am uitat ce scrie pe acolo”, a precizat Nicoliță.

Bănel Nicoliță a evoluat 6 ani și jumătate pentru Steaua, actuală FCSB, timp în care a adunat 263 de meciuri în toate competițiile, reușind să marcheze de 35 de ori și să ofere 42 de pase decisive. De asemenea, fostul fotbalist a bifat și 37 de meciuri pentru echipa națională, în care a marcat și un gol, cu Slovenia, în 2007, în preliminariile pentru EURO 2008. 

Modifică setările cookies