VIDEO EXCLUSIV Bănel Nicoliță explică legenda apărută după România - Italia 1-1, la EURO 2008: ce i-a comentat Panucci lui Mutu

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iulie 2024, 15:35
Data actualizarii: Duminica 07 Iulie 2024, 15:42

Bănel Nicoliță a elucidat misterul „legendei” apărute după România - Italia 1-1. 

Bănel Nicoliță nu a marcat, dar Christian Panucci a făcut-o în meciul România - Italia, încheiat scor 1-1, în etapa a doua a fazei grupelor Campionatului European de Fotbal din 2008, desfășurat în Austria și Elveția.

În meciul jucat într-o zi de vineri, 13 iunie, la Zurich, fundașul „Squadrei Azzurra” a egalat la doar un minut după ce Adrian Mutu înscrisese, profitând de o eroare comisă de Gianluca Zambrotta, care a pasat insuficient de puternic înspre poarta apărată de Gianluigi Buffon.

Panucci l-a întrebat pe Mutu despre „fotbalistul naturalizat” al României la EURO 2008

Restul meciului și miza calificării ratate rămân în istoria fotbalului modern românesc, dar în „folclorul” acesteia s-a păstrat și un moment amuzant apărut în urma unui dialog purtat de Panucci cu Mutu.

Invitat la emisiunea MicroBeast, Bănel Nicoliță (39 de ani) a explicat că a rămas la fel și după transferul la Nantes, dar a dezvăluit și secretul din spatele conversației avute de Christian Panucci și Adrian Mutu.

Bănel Nicoliță a stabilit un nou reper în istoria modernă a fotbalului, în ce privește numărul de kilometri alergați

„După meci, cred că lui Adi i-a spus: 'bă, l-am văzut pe unu' mai brunețel așa, la voi, acolo. De unde-l aveți, din Africa?'”, povestește Bănel Nicoliță că l-ar fi întrebat pe Adrian Mutu Christian Panucci.

„Nu, mă, el e român. El e bronzat, așa,” spune Nicoliță că i-a răspuns Mutu fundașului italian. 

Nicoliță a jucat ultimele 30 de minute ale meciului România - Italia 1-1, aflându-se pe teren în momentul în care Adrian Mutu a ratat penalty. Florentin Petre a fost jucătorul înlocuit de Bănel Nicoliță, la cererea selecționerului de la acea vreme, Victor Pițurcă. 

Bănel Nicoliță a alergat 12,24 kilometri în meciul România - Franța 0-0 de la EURO 2008, reușind o performanță fizică greu de replicat până și într-un meci cu două reprize de prelungiri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!