Fotbal intern

Afară cu golanii din fotbal! Bancu trebuie suspendat drastic. Caramavrov, după gestul căpitanului Craiovei

Gestul lui Bancu din finalul partidei cu Sepsi, când l-a lovit de două ori pe Așkovski, mai întâi cu capul în piept, ia apoi cu mingea în cap, este incalificabil, golănesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 22:46
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 22:43

de Florin CARAMAVROV

Bancu a lovit ca un tâlhar la drumul mare, ca un criminal, pervers și parșiv, pentru ca imediat, după ce victima era la pământ, să-i mai administreze „decisiva”, fără niciun resentiment. Da, așa se vede mingea aia aruncată în capul unui jucător deja căzut.

Înțeleg că uneori îți pierzi cumpătul, că vezi negru în fața ochilor, dar, oricât de frustrat ai fi, nu poți reacționa așa. Mai ales că ești căpitanul echipei și că ar trebui să fii un exemplu pentru tinerii și pentru copiii care au venit pe stadion. 

Acest infractor de drept comun ar trebui dat și pe mâna Poliției. Dacă aș fi în locul lui Așkovski, aș depune plângere, pentru că i-a fost pusă în pericol integritatea corporală. 

Astfel de gesturi imbecile trebuie sancționate exemplar. Așa ceva nu poate fi tolerat. În afara deciziilor Comisiei de Disciplină, aștept o pedeapsă exemplară din partea clubului CS Universitatea.

Incidentul oribil vine la câteva zile după ce un alt căpitan din Liga 1, Săpunaru, a vrut să-i rupă picioarele lui Bauza. Tot cu ferocitate, ca și Bancu. Tot fără resentimente. N-a fost vorba deloc de o intervenție întârziată, ci de una la distrugere. La puțin timp, „Săpumnaru” s-a repezit și la gâtul lui Paramatti, pe care a vrut să-l bată pe teren și apoi la vestiare. Pedeapsa? Numai două etape de suspendare. Și atunci, chiar ne merităm soarta, dacă tolerăm astfel de golănii.

CS Univesitatea a avut tot și a ratat tot! Cine e de vină?

Cât despre eșecurile echipei la care joacă Bancu, acestea sunt greu de explicat. Pentru că Universitatea Craiova a avut totul pentru a câștiga și titlul, și Cupa României. 

În primul rând, nu au fost probleme cu banii. Eu nu am auzit să existe restanțe financiare la formația lui Rotaru și cred că și salariile sunt destul de generoase.

Apoi, această echipă a avut la dispoziție un stadion extraordinar și niște suporteri care au susținut-o măcar la meciurile importante. FCSB-ului îi lipsește arena, iar CFR-ului - fanii.

CS Universitatea a avut și lot, adică mulți jucători de valoare, un atac extraordinar, fundași experimentați, un mijloc ofertant. Și a avut și antrenor. Cel puțin așa spun specialiștii, că Reghecampf e un tehnician valoros.

Și atunci, unde e eroarea? Ori unii jucători au fost prea „umflați”, ori antrenorul a greșit în câteva rânduri tactica și echipa de start. Voi ce ziceți?

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies