„Hamas vrea ca evreii să dispară!” Un internațional israelian, detalii despre infernul din Israel

Hamas Israel Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2023, 12:52
Data actualizarii: Marti 10 Octombrie 2023, 12:57

Zeci de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţa, punând capăt unui armistiţiu în linii mari respectat, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai.

Ca răspuns imediat, Israel a decis să oprească furnizarea de energie electricî, combustibil şi bunuri în Gaza, a anunţat biroul.

Soldaţii israelieni au primit ordin să evacueze, în termen de 24 de ore, toţi locuitorii din zonele israeliene din jurul Fâşiei Gaza, unde „lupte eroice sunt în desfăşurare pentru eliberarea ostaticilor”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, citat de France Presse.

Manor Solomon (24 de ani), jucătorul lui Tottenham, a vorbit și el despre conflictul din Israel, punctând faptul că lupătorii grupării Hamas nu-și doresc altceva decât ca israelienii să nu mai existe.

În ultimele zile, țara mea, familia mea, prietenii mei și oamenii care mă iubesc au trecut prin iad.

Peste 800 de israelieni au fost uciși, cei mai mulți omorâți într-o singură zi de la Holocaust. Peste 150 de oameni răpiți, inclusiv femei, copii și bătrâni. Mii de rachete lansate spre civili nevinovați.

Hamas nu face și nu a făcut niciodată nimic în beneficiul palestinienilor. Hamas e o organizație teroristă cu o singură țintă, ca evreii să dispară de pe fața pământului.

A susține Hamas înseamnă să sprijini terorismul, la fel ca a susține Al-Qaeda, ISIS și atacurile din 9 septembrie. Israel are dreptul să se apere”, a spus Manor Solomon.

Armata israeliană spune că „au fost găsite circa 1.500 de cadavre de luptători ai Hamas în Israel”

Armata israeliană a declarat marţi dimineaţă că a recuperat "aproximativ 1.500 de cadavre" de luptători ai Hamas în Israel de la atacul lansat sâmbătă dimineaţă de mişcarea islamistă palestiniană din Fâşia Gaza, potrivit Agerpres.

„Aproximativ 1.500 de cadavre de luptători ai Hamas au fost găsite în Israel în jurul Fâşiei Gaza”, a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, ale cărui remarci reflectă amploarea atacului fără precedent declanşat sâmbătă asupra sudului Israelului. Până acum, armata vorbise despre o mie de luptători palestinieni infiltraţi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!