Leonid Fedun Război în Ucraina Spartak Moscova Fotbal extern

„A pierdut 99% din avere!” Oligarhul rus care deține Spartak Moscova, ruinat de sancțiunile occidentale

Lovitură dură primită de patronul clubului partak Moscova, Leonid Fedun.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 14:33
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 14:42

Fedun, a cărui avere era estimată la 6.7 miliarde de dolari, susține că și-a pierdut 99% din avere după invazia rusă în Ucraina.

Afaceristul născut la Kyiv deține 9.2% din acțiunile Lukoil, a doua cea mai mare companie rusească, după Gazprom, însă sancțiunile occidentale l-au lăsat fără bani în buzunare.

„Așadar, Fedun a spus că situația lui este dificilă. A spus că a pierdut 99 la sută din avere. Sunt banii lui privați, îl doare buzunarul. Spartak Moscova și Krasnodar au probleme financiare mari. E greu pentru toate echipele din țară”, a spus Vladimir Afanasiev, membru în comitetul executiv al Federației Ruse de Fotbal.

În decursul anilor, Fedun a investit 500 de milioane de dolari în arena echipei Spartak Moscova. Stadionul a găzduit meciuri la Campionatul Mondial din 2018.

Miliardarul Abramovici, autorizat de Putin să poarte negocieri cu Ucraina în numele Rusiei

Conform celor de la Financial Times, Vladimir Putin a aprobat personal implicarea lui Roman Abramovic în negocierile pentru pace ale Rusiei cu Ucraina, după cum au anunțat două persoane apropiate de liderul de la Kremlin. Patronul lui Chelsea s-a întâlnit ulterior cu un oficial aparținând biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a aranja negoierile. 

Sursa citată informează că Abramovich și-a dorit să fie implicat în negocieri, în încercarea de a găsi o soluție pentru a opri războiul din Ucraina. Două persoane care cunosc bine situația au confirmat faptul că Abramovich a primit acordul lui Putin, dezvăluind ce a transmis oligarhul rus - mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!