Vești bune din Brazilia! Fiica lui Pele, ultimele detalii despre starea de sănătate a fostului mare fotbalist

Pele Kely Nascimento Fotbal extern Pele
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 10:59
Data actualizarii: Sambata 18 Septembrie 2021, 11:05

Kely Nascimento, fiica legendarului fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento Pele, a dat asigurări pe contul său de Instagram, că tatăl său se „recuperează bine”, în „condiţii normale”, după ce a fost transferat vineri seara din nou la terapie intensivă acuzând unele probleme respiratorii, în urma operaţiei la colon.

Ea a postat şi o fotografie cu tatăl său zâmbitor. „Este scenariul normal de recuperare pentru un bărbat de vârsta lui. După o operaţie de genul acesta, uneori faci doi paşi înainte, apoi un pas înapoi. Ieri tata era obosit şi a făcut un pas înapoi. Astăzi a făcut doi paşi înainte”, a scris Kely Nascimento. „Îşi revine bine, în condiţii normale, promit!”, a adăugat aceasta.

Sub poza postată ea a scris: „Această fotografie a fost făcută chiar acum. Poartă o jachetă pentru că el este din Santos, iar vremea rece din Sao Paolo îl deranjează. Există multe probleme la ora actuală în lume, nu vrem să le adăugăm pe ale noastre”, a glumit fiica „regelui” fotbalului.

  • Pele

Pele, care va împlini luna viitoare 81 de ani, a fost transferat pentru scurt timp, vineri seara la terapie intensivă, după ce a acuzat unele probleme respiratorii, a anunţat spitalul Albert Einstein din Sao Paolo.

După problemele semnalate, el a fost transferat la terapie intensivă ca măsură de prevenţie, iar după ce a fost stabilizat, a fost plasat la îngrijire semiintensivă, a menţionat spitalul.

Pele părăsise miercuri secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recupera după extirparea unei tumori „suspecte” la colon, conform buletinului medical al spitalului publicat marţi.

„Pacientul Edson Arantes do Nascimento se aflată într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon”, preciza atunci spitalul în care triplul campion mondial s-a internat pe 31 august.

„Sunt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curând”, scria la scurt timp „Regele” Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru „miile de mesaje afectuoase” primite după spitalizarea sa.

Acest mesaj a fost însoţit de o fotografie în care Pele apărea zâmbitor, cu ambii pumni ridicaţi, chiar dacă octogenarul părea obosit, cu ochii grei.

Luni seara, Kely Nascimento indicase că tatăl său este „pregătit să părăsească terapia intensivă şi să plece acasă în curând”.

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră „suspectă” la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El a fost internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri. AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!