Unde a ajuns să arbitreze Szymon Marciniak, la două luni după finala Cupei Mondiale

Szymon Marciniak Arka Gdynia Cupa Mondiala Polonia Wisla Cracovia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 18:43
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 18:42

Szymon Marciniak (42 de ani), arbitrul polonez care a fost la centru în finala Cupei Mondiale din Qatar, Argentina - Franța 3-3 (4-2 d.l.d.), a primit acum o delegare surprinzătoare.

La exact două luni după finala din Qatar, Marciniak va arbitra în liga a doua din Polonia. El a fost delegat la partida Arka Gdynia - Wisla Cracovia, programată sâmbătă, de la ora 18:30, în runda cu numărul 20 al eșalonului secund.

Szymon Marciniak arbitrează în liga secundă din Polonia, la două luni după finala Cupei Mondiale

Duelul se anunță a fi unul foarte interesant, ambele echipe luptând pentru promovarea în prima ligă, scriu polonezii de la Sport. Arka Gdynia este dublă câștigătoare a Cupei Poloniei, în timp ce Wisla Cracovia a cucerit nu mai puțin de 13 ori titlul de campioană.

  • Arka ocupă locul 4 în liga a doua, care duce în play-off, cu 31 de puncte în 19 etape, la șapte lungimi în spatele liderul LKS Lodz. Wisla Cracovia e pe 10, cu 27 de puncte, la doar trei lungimi în spatele ultimei poziții care duce în play-off.

Pentru Marciniak nu este primul meci din liga secundă la care arbitrează în acest sezon. El a fost la centru și în duelul Wisla Cracovia - Ruch Chorzow, disputat pe 16 septembrie, scor 1-1.

După Cupa Mondială din Qatar, Szymon Marciniak a avut un program încărcat. Pe lângă meciurie din Polonia, el a arbitrat și partide din campionatele Arabiei Saudite, Egiptului sau Ciprului.

L'Equipe l-a notat cu 2 pe Marciniak după Argentina - Franța

L'Equipe, cel mai mare ziar de sport din Franța, a criticat în termeni duri prestația arbitrului polonez Szymon Marciniak de la finala Cupei Mondiale, Argentina - Franța 3-3 d.p. (4-2 d.l.d.).

Szymon Marciniak a primit nota 2 în L'Equipe, jurnaliștii francezi considerând că polonezul "nu s-a ridicat la nivelul evenimentului".

De asemenea, este contestat penalty-ul primit de Argentina în prima repriză, dar și mai multe faulturi brutale ale sud-americanilor care nu au fost sancționate așa cum ar fi trebuit.

"Polonezul Szymon Marciniak, cu experiență în Champions League, nu s-a ridicat la nivelul evenimentului și nu și-a făcut treaba. Penalty-ul obținut de Angel Di Maria a fost acordat foarte ușor și nu a fost foarte diferit de cel care i-a fost refuzat lui Marcus Thuram. Arbitrul polonez nici nu a mers la monitorul VAR pentru a pune la îndoială opinia compatriotului său.

Au mai fost și alte decizii de neînțeles, care au provocat furie. Cum a fost posibil ca Cristian Romero, care a comis o mulțime de faulturi brutale, să termine meciul fără cartonaș galben? Cum de domnul Marciniak nu le-a arătat cartonașe argentinienilor care tăiau contraatacurile Franței prin orice mijloc posibil - tras de tricou, faulturi cinice sau lovituri?

Cum de Emiliano Martinez a putut să ia mingea în timpul loviturilor de departajare și să o arunce departe de Tchouameni fără ca arbitrul să intervină?", a scris L'Equipe

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!