FOTO ȘI VIDEO Echipa de liga a doua care l-a dat afară pe Omrani și apoi a câștigat Cupa! Scenariu de film, cu gol în minutul 90+9 

Wisla Cracovia Billel Omrani cupa poloniei Valentin Cojocaru Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Vineri 03 Mai 2024, 13:43
Data actualizarii: Vineri 03 Mai 2024, 13:44

Românul din poarta învinșilor nu a putut opri surpriza. 

Wisla Cracovia, acum în a doua ligă din Polonia, a reușit o performanță rară. La Varșovia, în fața a 48.000 de oameni, clubul înființat în 1906 a câștigat Cupa Poloniei, după o finală cu prim-divizionara Pogoń Szczecin, echipa la care portarul român Valentin Cojocaru a fost integralist!

Condusă din minutul 75, după golul lui Efthymis Koulouris, Wisla a restabilit egalitatea în minutul 90+9, prin spaniolul Eneko Satrústegui (VEZI VIDEO MAI JOS). În prelungiri, gruparea din Cracovia a marcat printr-un alt spaniol, Ángel Rodado, și s-a impus cu 2-1

Wisla Cracovia l-a dat afară pe Omrani și a luat Cupa Poloniei!

A fost a patra cupă a Poloniei din istoria celor de la Wisla Cracovia. Retrogradată din Ekstraklasa în 2022, Wisla este pe locul cinci în a doua ligă. Nu mai are șanse de promovare directă, dar va juca într-un play-off care o poate readuce în prima divizie.

Antrenată de Albert Rudé, un spaniol de 36 de ani, Wisla are un lot plin de străini. Nu mai puțin de nouă jucători sunt din Spania, doi vin din Albania și câte unul din Suedia, Belarus, Macedonia. 

La Wisla a ajuns, la sfârșitul lunii februarie, și Billel Omrani (30 de ani). Fostul atacant de la FCSB și CFR Cluj a primit un contract până în vară, cu salariu de 2.000 de euro lunar. Nu s-a impus și cei din Cracovia au anunțat deja că va fi dat afară! Omrani a jucat doar 23 de minute pentru club, în două meciuri: șapte cu Chrobry Glogow (2-3) și 16 cu Motor Lublin (1-3).

Wisla Cracovia, locul cinci în divizia a doua, va juca în Europa League

Wisla Cracovia va juca în preliminariile Europa League în stagiunea următoare. Una dintre cele mai importante grupări din Polonia, Wisla nu mai câștigase niciun trofeu din 2011, când cucerise campionatul Poloniei. 

În 2012, formația din Cracovia evolua pentru ultima oară în cupele europene. Era eliminată în primăvara Europa League de Standard Liege, din Belgia, după două egaluri (1-1 și 0-0). 

Potrivit presei din Polonia, Wisla va sărbători „moderat” trofeul câștigat la Varșovia. Clubul își dorește ca jucătorii să rămână concentrați pe final de sezon și să obțină promovarea în Ekstraklasa

Echipe în Wisla Cracovia - Pogoń Szczecin 2-1

Pogon: Cojocaru – Wahlqvist (91. Smoliński), Borges, Malec, Koutris – Przyborek, Gamboa (57. Biczachczian), Ulvestad, Gorgon, Grosicki – Koulouris (106. Zahović). 

Wisła: Cziczkan – Jaroch (69. Satrustegui), Uryga, Colley, Szot – Duda (84. Gogół), Carbo – Baena (69. Villar), Rodado, Alfaro (77. Żyro) – Sobczak (77 Goku).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!