Fotbal extern

UEFA renunță la sancțiunile pentru cluburile care vor să creeze SuperLiga. Decizia luată de forul european 

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus nu au renunțat la ideea de a crea o nouă competiție, SuperLiga.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2021, 09:24
Data actualizarii: Marti 28 Septembrie 2021, 09:28

UEFA le-a amenințat că le va exclude din Liga Campionilor dacă nu renunță la idee, însă pentru moment nu a pus în aplicare vreo sancțiune. 

Presa internațională a anunțat că oficialii UEFA nu vor pedepsi cele trei cluburi, potrivit goal.com. La începutul verii, în Spania, un tribunal din Madrid a hotărât că eventualele măsuri pe care forurile internaționale vor să le ia împotriva formațiilor sunt ilegale și au atras atenția asupra acestei probleme și a poziției FIFA și UEFA.

"Comisia de apel a UEFA declară nule procedurile împotriva cluburilor FC Barcelona, Real Madrid și Juventus, în privința încălcării regulamentului UEFA", se arată în comunicatul UEFA.

Mesajul dur al lui Ceferin 

Recent, președintele UEFA a ținut să atace cluburile din SuperLigă și faptul că președinții lor decid să meargă mai departe cu proiectul, în ciuda faptului că 9 dintre cluburi au abandonat la doar 48 de ore de la înființare. 

„Nu a fost nimic normal în ultimele două sezoane însă acum vrem să revenim la normal. Pentru asta, trebuie să rămânem uniți în fața fraudei numită SuperLiga, și să sperăm că a fost doar un episod. Nu vrem să trecem din nou printr-o astfel de situație. Trebuie să fim un model de urmat pentru fotbal și să rămânem uniți, să formăm o familie mare”, a spus Ceferin. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies