Superliga sanctiuni UEFA Fotbal extern

UEFA renunță la sancțiunile pentru cluburile care vor să creeze SuperLiga. Decizia luată de forul european 

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus nu au renunțat la ideea de a crea o nouă competiție, SuperLiga.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2021, 09:24
Data actualizarii: Marti 28 Septembrie 2021, 09:28

UEFA le-a amenințat că le va exclude din Liga Campionilor dacă nu renunță la idee, însă pentru moment nu a pus în aplicare vreo sancțiune. 

Presa internațională a anunțat că oficialii UEFA nu vor pedepsi cele trei cluburi, potrivit goal.com. La începutul verii, în Spania, un tribunal din Madrid a hotărât că eventualele măsuri pe care forurile internaționale vor să le ia împotriva formațiilor sunt ilegale și au atras atenția asupra acestei probleme și a poziției FIFA și UEFA.

"Comisia de apel a UEFA declară nule procedurile împotriva cluburilor FC Barcelona, Real Madrid și Juventus, în privința încălcării regulamentului UEFA", se arată în comunicatul UEFA.

Mesajul dur al lui Ceferin 

Recent, președintele UEFA a ținut să atace cluburile din SuperLigă și faptul că președinții lor decid să meargă mai departe cu proiectul, în ciuda faptului că 9 dintre cluburi au abandonat la doar 48 de ore de la înființare. 

„Nu a fost nimic normal în ultimele două sezoane însă acum vrem să revenim la normal. Pentru asta, trebuie să rămânem uniți în fața fraudei numită SuperLiga, și să sperăm că a fost doar un episod. Nu vrem să trecem din nou printr-o astfel de situație. Trebuie să fim un model de urmat pentru fotbal și să rămânem uniți, să formăm o familie mare”, a spus Ceferin. 

Modifică setările cookies